FOTO ISU Timiș

Administraţia Bazinală de Apă Banat (ABA Banat) transmite faptul că în ultimele 24 de ore s-au înregistrat cantități importante de precipitații în spațiul hidrografic Banat, astfel că au fost depășite valorile normale de precipitații la 3 stații hidrometrice:  s.h.Brebu-20,5 l/mp (curs de apă Pogăniș),s.h. Făget-25,8 l/mp și s.h.Luncani-25,3 l/mp (curs de apă Bega).

În prezent este în vigoare o avertizare hidrologică de cod portocaliu pentru bazinele hidrografice al râurilor Bega, Timiș, Pogăniș, Bîrzava, Moravița,Caraș, Nera, valabil până azi, 05 iunie, la ora 16.00.

Specialiştii ABA Banat monitorizează în permanenţă debitele şi nivelurile cursurilor de apă vizate de avertizările hidrologice în vigoare și acționează prin formațiile de intervenție cu utilajele din dotare atunci când situația o impune. Acestea sunt pregătite să intervină cu utilajele din dotare pentru deblocarea albiilor și asigurarea secțiunilor de scurgere.

”De asemenea se solicită populației să nu traverseze cursurile de apă și să nu desfășoare activități în zonele adiacente albiilor acestora, în perioadele în care sunt emise coduri meteorologice și hidrologice” transmite ABA Banat.

FOTO: ISU Banat

Articolul precedentReșițenii și cărășenii invitați să comemoreze Ziua Eroilor
Articolul următorUrmărit naţional şi internaţional, prins în flagrant când ridica două colete cu droguri – VIDEO