Solidaritatea este cea care trebuie să caracterizeze viața politică românească în aceste momente, însă din nefericire observ că unii politicieni încearcă să capitalizeze voturi pe seama situației dificile  prin care trece țara. În aceste momente, acțiunea politică trebuie să fie definită prin soluțiile concrete pe care le avem pentru a stopa epidemia cu noul coronavirus și nu trebuie să fie caracterizată de declarații fățarnice. Acum nu este momentul pentru jocuri politice sterile și amenințări cu moțiuni de cenzură, este momentul unor acțiuni ferme pentru stoparea epidemiei și redresarea economiei, afirmă Florica Cherecheș, deputat PNL într-un comunicat de presă.

Ne-am asumat măsuri ferme și am luat măsuri economice, sociale și de protecție pentru români și mediul de afaceri. Ele vor continua pe întreaga perioadă a stării de urgență, chiar dacă ea se va prelungi. Mai mult, Executivul pregătește și un plan de redresare economică care să fie pus  în aplicare după ce vom ieși din starea de urgență.

Guvernul s-a implicat cu toată determinarea în bătălia împotriva coronavirusului. Prioritatea absolută este protejarea sănătății populației, salvarea de vieți, limitarea extinderii pandemiei și eradicarea acestui flagel. Celălalt obiectiv major este menținerea funcționării economiei mai ales în sectoarele ei vitale, funcționarea la capacitate maximă a instituțiilor statului și sprijinul puternic pentru economia privată și salvarea locurilor de muncă.

Facem toate eforturile ca România să traverseze cu bine această perioadă cumplit de grea. Tot ce avem la dispoziție, toate instrumentele fiscale și economice, toate resursele, inclusiv cele pe care le obținem de la nivelul Uniunii Europene, sunt puse în slujba sănătății românilor și a ajutării firmelor și angajaților care trec în această perioadă prin momente dramatice.

 

Articolul precedentApel al DSP Caraș-Severin la înțelegerea cărășenilor
Articolul următorJocuri de Putere în această seară de la ora 23:00, cu Oreste Teodorescu și invitații săi!