Ministerul Sănătăţii a anunțat, marți, că medicamentul Euthyrox, pe care persoanele cu afecțiuni tiroidiene îl folosesc, revine în farmacii. 

Reprezentanții Ministerului Sănătăţii anunţă că în depozitele din România au fost aduse în data de 31 martie 2020 140.122 cutii de Euthyrox 100mcg, dintre care aproape 55.000 de cutii au fost deja livrate în farmacii.

„Având în vedere disponibilitatea scăzută a medicamentului Euthyrox pe piața din România, la solicitarea ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, reprezentanții Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România au avut întâlniri cu reprezentanții companiei producătoare, cu distribuitorii en-gros și reprezentanții Colegiului Național al Farmaciștilor. Astfel, compania producătoare a anunțat că, în depozitele din România au fost aduse în data de 31 martie 2020, un număr de 140.122 cutii de Euthyrox 100 mcg. Dintre acestea, 54.240 cutii au fost deja distribuite. În 13/14 aprilie 2020 vor fi livrate alte 77.499 cutii de Euthyrox 50 mcg și 59 315 cutii de Euthyrox 25 mcg, loturi care deja au fost eliberate din Germania”, se arată într-un comunicat de presă al MS.

Ministerul Sănătății face un apel către pacienți pentru a nu face stocuri de medicamente și a nu le utiliza fără acordul medicului curant.

În prezent, în farmaciile din Craiova, pacienților cu afecțiuni tiroidine li se oferă maximum o folie de Euthyrox, însemnând 25 de comprimate.

Articolul precedentKlaus Iohannis: „Eu personal voi sărbători Învierea Domnului acum, duminică, și pot să vă spun ce o să fac eu. O să stau acasă, împreună cu soția mea, Carmen. Vom fi numai noi doi”
Articolul următorO echipă formată din medici și asistenți medicali români a plecat marți în Italia. Echipa va oferi sprijin medical în cea mai afectată zonă de coronavirus