Echipa românească este formată din 11 medici și patru asistenți medicali. Împreună au aterizat, marți, pe aeroportul Milano Linate, unde au fost întâmpinați de viceprefectul Natalino Manno, din partea Guvernului italian, de vicepreşedintele Regiunii Lombardia, Fabrizio Sala, de subsecretarul pentru Relaţii internaţionale al Consiliului Regional Lombardia, Alan Christian Rizzi, precum și de preşedintele Comisiei de Sănătate din cadrul Consiliului Regional Lombardia, Emanuele Monti.

Medicii români vor oferi sprijin celei mai afectate zone din Italia în contextul măsurilor de combatere a epidemiei COVID-19. „Având în vedere relaţia de prietenie consolidată care leagă cele două ţări, România a decis să aducă o contribuţie comunităţii medicale din Italia, care operează cu mare spirit de sacrificiu şi responsabilitate, printr-o echipă de medici specialişti în terapie intensivă. România îşi manifestă astfel şi recunoştinţa faţă de ţara care a devenit casă pentru peste 1,2 milioane de români, o comunitate foarte bine integrată şi apreciată pentru aportul său la societatea italiană”, a comunicat Ambasada României.

Echipa de medici români va sta 14 zile în Italia.

Premierul Ludovic Orban a declarat că apreciază curajul și gestul de solidaritate al cadrelor medicale din România, că are încredere în profesionalismul de care dau dovadă și le urează succes în misiunea lor “Apreciez curajul şi gestul de solidaritate din partea medicilor şi asistenţilor medicali români care se alătură colegilor lor italieni într-un moment extrem de dificil. Am încredere în profesionalismul cadrelor sanitare şi le doresc mult succes în această misiune”, a afirmat premierul Ludovic Orban.

Sursa foto facebook.com/roma.mae.romania

 

Articolul precedentEuthyroxul revine în farmacii. „Pacienții să nu își facă stocuri”
Articolul următorAlertă la Parchetul Caransebeș, mandat de percheziție obținut în numai 3 ore VIDEO