Primarul din Oțelu Roșu, Luca Mălăiescu spune că este extrem de nemulțumit de modul în care directorul general al SC AquaCaraș SA administrează compania.

Deși Consiliul Local Oțelu Roșu este acționar al companiei, Ciobanu face plăți discreționar și nu informează acționarii despre ce face în companie. Același lucru a fost sesizat cu două luni în urmă și de către consilierul județean Ioan Cojocariu, care mai spunea și că s-au făcut presiuni asupra sa pentru a intra în PSD.

„Din ce am înțeles, și nu e normal că nu ni se oferă lămuri, s-au achitat lucrările restante, datoriile la constructorii care au avut lucrări realizate la Aquacaraș, ceea ce nu e un lucru rău. Dar, din informațiile pe care le dețin, și nu cred că sunt informații eronate, conform statutului societății, directorul nu poate să facă plăți mai mari decât un anumit plafon fără acordul Consiliului de Administrație. Mai mult decât atât, nu se pot face aceste plăți decât cu acordul acționarilor, adică al consiliilor locale, și ei au achitat din acești bani aproape 2 milioane de euro! Eu am mai întrebat pe cei din Consiliul de Administrație, unde avem fiecare reprezentanți, dacă cunosc situația și ei au spus că nu știu nimic”, declară Luca Mălăiescu, primarul orașului de pe Valea Bistrei.

Actualul director al SC AquaCaraș SA, Nicolae Miu Ciobanu, a fost o lungă perioadă de timp director al ITM Caraș-Severin, apoi subprefect și prefect al județului, funcție din care a demisionat abia după ce a fost ridicat de DIICOT chiar din Prefectură pentru a i se aduce la cunoștință calitatea de suspect în dosarul Mike Security. Ciobanu a fost, o scurtă vreme și adjunct al comandantului Poliției Reșița și este acuzat de către omul de afaceri Matei Cristescu că, de facto, ar conduce și acum IPJ Caraș-Severin, comisarul Viorel Avram fiind ”pisicuțul lui Ciobanu”.

„Nu cred că poate cineva să doarmă liniștit când știi că s-a girat cu bugetul Consiliului Județean pentru a se obține creditul pentru Aquacaraș! Eu îl admir pentru curaj pe președintele Hurduzeu… Mai mult decât atât, tot din informațiile pe care le am – pentru că, de aia spun, nu e corect să aflu informații pe alte căi, pentru că sunt primarul orașului Oțelu Roșu, Consiliul Local Oțelu Roșu este acționar, există un consiliu de administrație unde fiecare Primărie și-a pus reprezentanți, nu sunt de acord să mergem pompieristic – ei au venit cu plafonul de salarizare că fac reduceri de personal ca să economisească din bani. Foarte bine, dar am aflat că, față de ce s-a plătit înainte ca fond de salarii, s-a economisit în jur de 80.000 de lei pe lună, am aflat acum o lună și ceva, și de atunci s-au făcut angajări cu salarii de 10.000 de lei!… Şi atunci, ce am rezolvat? S-au dat afară oameni specialiști în domeniu, unii dintre ei cu vechime, și plafonul de salarizare lunar este tot acolo!”, menționează Luca Mălăiescu.

Public, o parte din aceste acuzații au fost aduse și de către consilierul local din Reșița, Hadrian Popescu, liderul grupului PNL din Consiliul Local Reșița.

Până la această oră nici comisarul Viorel Avram și nici Nicolae Miu Ciobanu nu au ieșit public să lămurească toate acuzațiile din mediul public.

Articolul precedentMarcel Vela despre Felix Borcean: ”Sigur că îl susțin!”
Articolul următorO haveză cu lemne a luat foc la Băuțar FOTO