Consilierii locali reşiţeni au stabilit, marţi, despăgubirile ce vor fi primite de șoferi ca urmare a evenimentelor rutiere produse în perioada 1 ianuarie – 28 februarie, din cauza gropilor apărute în carosabil.

„Până în acest moment, au fost depuse 13 solicitări pentru despăgubiri. Sumele de bani care pot fi acordate cu titlu de despăgubire pentru aceste pagube vor fi prevăzute în bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2019 al municipiului Reşiţa şi se vor putea acorda numai după aprobarea acestuia de către Consiliul Local Reşiţa. Limita maximă care se va acorda pe cale amiabilă, ca şi despăgubire, se stabileşte la valoarea de 1.000 lei/dosar”, a declarat primarul municipiului Reşiţa, Ioan Popa.

Popa promisese încă din acea perioadă a anului, într-o conferință de presă, că Primăria va despăgubi toți șoferii care și-au avariat autoturismele pe străzile municipiului.

Având în vedere condiţiile meteorologice din sezonul de iarnă 2018 – 2019, care au determinat formarea mai multor gropi în suprafaţa carosabilă şi, întrucât acestea nu au putut fi reparate în timp util, în Reşiţa s-au produs o serie de evenimente rutiere, soldate cu avarierea mai multor autovehicule. Prin urmare, mai mulţi reşiţeni au formulat petiţii (cereri) prin care au solicitat despăgubiri pentru pagubele suferite.

Potrivit primarului municipiului Reşiţa, sesizările şi cererile de despăgubire formulate de proprietarii autovehiculelor care au fost avariate în această perioadă se vor depune şi se vor înregistra la sediul Primăriei Reşiţa, în termen de zece zile calendaristice de la expirarea perioadei maxime de acordare, până la data de 11 martie.

Articolul precedentEducație juridică în școlile reșițene VIDEO
Articolul următorNoi cazuri de gripă au fost confirmate în Caraș-Severin