Ministrul Tineretului şi Sportului, Bogdan Matei, a făcut o declarație incredibilă, joi, la Palatul Parlamentului, în cadrul summit-ului „Joacă pentru viaţă”. Ministrul nu ştie cu exactitate cine se ocupă de sport în România și a semnat un protocol pentru a coordona sportul de masă.

Chiar Ministerul Tineretului și Sportului are în gestiune sportul de masă, precum și cel de performanță din România.

Bogdan Matei vrea să mărească numărul de ore de educaţie fizică în şcoli.

Am semnat continuarea programului Biomotric alături de Ministerul Educaţiei şi un nou protocol prin care ne dorim să accesăm ceea ce înseamnă sportul de masă. Pentru că astăzi, cu sinceritate, nu prea ştim cine se ocupă de sport în România.

Avem Ministerul Tineretului şi Sportului care, după denumire, ar trebui să se ocupe de tot ce înseamnă sportul de masă şi terminând cu sportul de performanţă, olimpiade şi aşa mai departe. Avem Ministerul Educaţiei Naţionale, care are şi el aceeaşi ocupaţie, sportul de masă, dar şi de performanţă, liceele cu program sportiv, cluburi sportive şcolare sau clase vocaţionale. Şi mai avem Ministerul Apărării Naţionale care mai are în componenţă toate lucrurile acestea.

Trebuie să scoatem copiii la mişcare prin programele pe care noi ne dorim să le facem. Începând cu anul şcolar următor, să avem o altă viziune când vorbim despre programe şcolare şi sportul de masă. Este un domeniu extrem de important şi trebuie să îl tratăm cu maximă seriozitate„, a declarat Bogdan Matei, citat de Agerpres.

Articolul precedentFOTO| Ianis Zicu: O înfrângere dureroasă. Din păcate, nu reușim să marcăm mai mult
Articolul următorBEC: Ordinea pe buletinul de vot la prezidențiale – Iohannis, Paleologu, Barna, Kelemen, Dăncilă