Klaus Iohannis este pe prima poziție pe buletinul de vot la alegerile prezidențiale din 10 noiembrie, potrivit Realitatea TV, care citează rezultatul tragerii la sorți de la Biroul Electoral Central.

Klaus Iohannis pleacă din pole-position pe buletinul de vot la alegerile prezidențiale din 10 noiembrie, anunță Realitatea TV.

S-a încheiat tragerea la sorți a ordinii celor 14 candidați la alegerile prezidențiale pe buletinul de vot. Au fost două extrageri, prima rezervată candidaților care sunt susținuți de partide parlamentare. La această extragere, ordinea a fost următoarea: Klaus Iohannis, Teodor Paleologu, Dan Barna, Kelemen Hunor, Viorica Dăncilă.

A doua extragere a fost rezervată candidaților care sunt independenți sau susținuți de partide care nu sunt parlamentare. A apărut și o controversă. BEC a decis că Mircea Diaconu nu are calitatea de candidat susţinut de un partid parlamentar. Prin urmare, nu va putea avea reprezentanţi în secţiile de votare.

Norica Nicolai a anunțat însă că ALDE va contesta decizia Biroului Electoral Central. Mircea Diaconu se află în acest moment pe poziția a zecea.

Pe ultimul loc se află Alexandru Cumpănașu. Și în privința acestuia există controverse, legate în special de numărul de semnături strânse pentru candidatură.

Iată ordinea finală de pe buletinul de vot:

Klaus Iohannis, actualul președinte, susținut de PNL

Theodor Paleologu – PMP

Dan Barna – Alianța USR PLUS

Kelemen Hunor – UDMR

Viorica Dăncilă, actualul premier, susținută de PSD

Cătălin Sorin Ivan – Partidul Alternativa Pentru Demnitate Naţională

Ninel Peia – Partidul Neamul Românesc

Sebastian Constantin Popescu – Partidul Noua Românie

John Ion Banu – Partidul Naţiunea Română

Mircea Diaconu – Alianța „Un OM” formată de ALDE și PRO România

Bogdan Dragoş Aureliu Marian Stanoevici – candidat independent

Ramona-Ioana Bruynseels – Partidul Puterii Umaniste (social liberal)

Viorel Cataramă – Dreapta Liberală

Alexandru Cumpănaşu – candidat independent

Citește și…

Articolul precedentDeclarație halucinantă a ministrului Tineretului și Sportului! „Nu prea ştim cine se ocupă de sport în România”
Articolul următorTren de marfă a deraiat în județul Mehedinți, circulația pe magistrala 900, care tranzitează și Caraș-Severinul, paralizată