Ca urmare a accidentului petrecut pe 26 decembrie pe DN 7 în localitatea Zamfirești, procurorii argeșeni au decis să înceapă audierile. Daniel Chițoiu citat să se prezinte la audieri, joi, este așteptat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș.

Daniel Chițoiu citat să se prezinte la audieri la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș, este așteptat joi de procurori. Secretarul general al ALDE va trebui să le declare procurorilor cum s-a petrecut accidentul în care a fost implicat.

„În perioada imediat următoare, printre actele de urmărire penală ce se vor efectua în cauză, raportat la natura faptelor cercetate, de către procuror sau de organele de urmărire penală ale poliţiei judiciare, delegate în acest sens de procuror, se va proceda inclusiv la citarea părţilor sau, după caz, a moştenitorilor acestora, pentru audiere, în vederea administrării cu celeritate a mijloacelor de probă”, anunța luni, Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș.

La acest moment, în cauză este dispusă începerea in rem a urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. În dosar vor fi audiați martori și moștenitorii soților Haralambie și Elisabeta Pristavu decedați în accident, pentru a-și prezenta pretențiile civile.

Doi oameni au murit în accident

Reamintim că pe data de 26 decembrie, pe DN 7, în localitatea Zamfirești, a avut loc un accident rutier în care a fost implicat şi fostul ministru al Finanţelor (vezi aici). Mașina condusă de Daniel Chițoiu s-a izbit violent cu autoturismul la volanul căruia era Haralambie Pristavu, de 82 de ani, din Pitești, proprietarul spațiului de la Romarta Lux.

Omul de afaceri a murit pe loc iar soția lui, care ocupa locul din drepta a decedat. Pasagera din spate a fost rănită grav, fiind transportată la spital. Daniel Chițoiu a fost de asemenea, rănit fiind dus la Spitalul de Urgență Pitești, ulterior fiind transferat la Spitalul Floreasca. După accident Daniel Chiţoiu a declarat că şoferul decedat a intrat pe contrasens. Un martor susţine contrariul.

Dosarul a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești, ulterior fiind preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș (vezi aici). Decizia a fost luat din cauza „intensei reflectări în mass-media” şi a faptului că unul dintre şoferii implicaţi, respectiv Daniel Chiţoiu deţine o funcţie într-un partid. Nu în ultimul rând, gravitatea accidetului a dus la mutarea dosarului la un parchet superior.

Articolul precedentTragedie la Reșița: două persoane decedate după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon
Articolul următorCazuri noi de pestă porcină africană în Mehedinți