Alocațiile elevilor vor fi majorate începând cu 1 ianuarie 2020. Camera Deputaților a adoptat decizional, în data de 15 octombrie, proiectul de lege privind majorarea anuală a alocaţiei pentru copii cu rata medie anuală a inflaţiei, iar legea a fost promulgată miercuri de președintele Klaus Iohannis.

Proiectul a fost adoptat unanim de cei 242 de deputaţi prezenţi în plenul Camerei.

„Iniţiativa legislativă vizează completarea art.3 alin.(1) din Legea nr.61/1993, în sensul introducerii unei norme privind majorarea valorii alocaţiei cu indicele anual de inflaţie, pentru a menţine cuantumul acesteia la aceeaşi valoare de piaţă. Cuantumul alocaţiei de stat pentru copii se majorează anual cu 100% din rata medie anuală a inflaţiei, începând cu data de 1 ianuarie 2020”, se arăta în proiectul de lege.

Alocaţia de stat pentru copii se stabileşte în cuantum de 300 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap; 150 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani, precum şi în cazul tinerilor care au împlinit vârsta de 18 ani, și care urmează cursurile învăţământului liceal sau profesional, organizate în condiţiile legii, până la terminarea acestora; respectiv 300 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani şi 18 ani, în cazul copilului cu handicap.

Articolul precedentCSM Vaslui a obținut cea mai clară victorie, scor 30-21, cu CSM Reșița!
Articolul următorAdrian Truică reținut pentru 24 de ore, Serviciul Județean de Ambulanță rămâne fără manager VIDEO