Potrivit avocatului Cosmin Bolosin clientul său, Adrian Truică, a fost reținut ieri de către procurori, după audierile de ieri de la DIICOT, deși la intrarea la audieri Bolosin spunea că urmărirea penală ar fi începută doar ”in rem”.

Patru percheziții au fost făcute ieri de către procurorii DIICOT Caraș-Severin la Reșița, Caransebeș și Buchin într-un dosar de șantaj instrumentat managerului Serviciului Județean de Ambulanță Caraș-Severin, Adrian Truică.

Procurorii susţin că, în perioada 2018-2019, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Caraş-Severin, ajutat de patru angajaţi, şi-a ameninţat fosta iubită, astfel încât aceasta să reia relaţia pe care cei doi au avut-o până în februarie 2019. Potrivit comunicatului, femeia a fost ameninţată cu darea în vileag a unor poze indecente, care ar fi dus la pierderea custodiei copilului de către fosta iubită, sau cu pierderea locului de muncă.

Procurorii susţin că doi şoferi şi un medic, angajaţi ai Serviciului Judeţean de Ambulanţă Caraş-Severin, ar fi urmărit-o pe femeie, chiar în timpul programului lor de lucru, cu scopul de a o intimida. „În cursul lunii martie 2019 suspectul a ameninţat-o prin mesaje spunându-i că deţine filmări în ipostaze nud cu persoana vătămată, din cuprinsul lunii februarie 2019, într-o cameră de hotel din Băile Herculane şi că o poate face de ruşine cu aceste imagini. Tot în luna martie 2019 suspectul l-a sunat pe fostul soţ al persoanei vătămate spunându-i acestuia să deţine imagini în ipostaze nud cu aceasta şi că dacă doreşte le poate folosi să obţină custodia fiului părţii vătămate”, se mai arată în comunicat. Mai mult, în octombrie 2019, femeia a fost oprită în trafic de către suspect, care a ameninţat-o pe victimă „că de data aceasta nu o mai iartă”.

„Persoana vătămată a fost oprită în trafic de către suspect, acesta tăindu-i calea cu autoturismul pe care îl conducea. Cu acest prilej suspectul l-a chemat să-l sprijine în această acţiune şi pe un alt suspect după care a ameninţat-o pe persoana vătămată că de data aceasta nu o mai iartă, a păsuit-o destul şi că are relaţii suficiente cât să poată determina demiterea sa de la locul de muncă pe care îl deţine. Ulterior, în seara zilei de 24.10.2019 suspectul l-a contactat pe şeful persoanei vătămate solicitându-i să îi desfacă contractul de muncă persoanei vătămate făcând aluzie la posibile repercusiuni asupra firmei în cazul în care nu recurge la această variantă”, se mai arată în comunicatul DIICOT.

 

Articolul precedentCresc alocațiile copiilor de la 1 ianuarie
Articolul următorO conductă de gaz a luat foc la Reșița, mai multe persoane din zonă evacuate