Având în vedere faptul că în data de 07 martie 2020 a fost depistat al treilea caz pozitiv pentru COVID-19, la o elevă dintr-o altă clasă decât primii doi elevi din aceeași unitate de învățământ din județul Timiș, s-a întrunit Grupul de Suport Tehnic pe Epidemii din cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

În cadrul ședinței, au existat două propuneri de măsuri. Astfel, Direcția de Sănătate Publică a propus suspendarea activității educative în din unitatea de învățământ în care au existat infectările cu COVID 19, pe o perioadă de 14 zile, iar Inspectoratul Școlar General a propus suspendarea cursurilor la unitățile de învățâmânt din județul Timiș pentru o perioadă de 3 zile.

Astăzi, în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență s-au pus în discuție cele două propuneri. Totodată, au fost prezentate și discutatea Hotărârile nr. 6 și nr. 7 ale Grupului de Suport Tehnico – Știintific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, lunându-se în dicuție anularea evimentelor publice cu mai puțin de 1.00o de participanți.

Prin vot, Comitetului Județean pentru Situații de Urgență a adoptat următoarele hotărâri:

Hotărârea nr. 1:

Suspendarea temporară a cursurilor la unitatea de învățămant unde au fost depistate 3 cazuri pozitive pentru COVID-19, pe o perioadă de 14 zile începând cu ziua de azi.

Hotărârea nr.2:

2. Pentru fiecare eveniment în parte, cu mai puțin de 1.000 de participanți, autoritatea locală va realiza o analiză a riscurilor și va solicita avizul prealabil al Direcției de Sănătate Publică Timiș.

 

Autoritățile locale urmăresc îndeaproape evoluția epidemiologică, în funcție de aceasta, se vor lua măsurile necesare atât cu privire la suspendarea cursurile în unitățile de învățământ, cât și cu privirea la limitarea de adunări publice.

Articolul precedentANM: Vreme rea în toată țara, până marți
Articolul următorNou nivel RECORD pentru moneda Euro