Mandatul de director al Casei de Cultură a Sindicatelor al lui Marian Apostol s-a încheiat pe 1 iulie anul acesta.

Pentru că sindicatele au pierdut, însă, procesul cu UCM Reșița și instanța a decis că cea din urmă este proprietara imobilului de pe Strada Libertății din Reșița, sindicatele au fost nevoite să desfințeze ONG-ul Casa de Cultură a Sindicatelor, fapt pentru care nu s-a mai pus problema numirii unui nou director.

Odată cu desfințarea instituției au rămas și creanțe de 200.000 de lei, dar activitatea culturală va continua acolo, urmând să fie susținută din închirierea spațiilor pe care clădirea le are.

Asta pentru că, rapid, câțiva oameni de cultură și intelectuali din Caraș-Severin au înființat o Asociație Culturală ”Pro Banatul de Munte” care a închiriat de la UCM Reșița clădirea, contra unei chirii lunare de 400 de euro și care se va ocupa, pe mai departe, de activitatea culturală din clădire.

”Eu nu mai sunt angajat al Casei de Cultură, am revenit la Cartel Alfa, dar instituția va avea undeva la patru angajații, unul dintre ei urmând a fi plătit, conform înțelegerii noastre, chiar de UCMR, tocmai pentru a se sprijini activitatea culturală din Reșița” spune Marian Apostol.

Uzina Constructoare de Mașini din Reșița este în insolvență fiind administrată de compania Euroinsol a deputatului Remus Borza. Directorul general Cosmin Ursoniu este așteptat să vină în fața judecătorului sindic cu un plan de redresare care trebuie aprobat și implementat pentru ca societatea să fie scoasă din insolvență, altfel UCM Reșița va ajunge la declararea falimentului.

Din aceste rațiuni administratorul judiciar, chiar dacă înțelege importanța mișcării culturale din oraș, va fi foarte atent la acest obiect de patrimoniu, care nu poate avea pierderi ci chiar trebuie să aducă un anumit profit societății.

Articolul precedentRâs filmat în timp ce-și inspectează teritoriul într-o pădure de lângă Teregova VIDEO
Articolul următorISU Semenic în alertă: cod portocaliu de ploi în Caraș-Severin