Un râs a fost filmat în timp ce-și inspectează teritoriul într-o pădure administrată de Ocolul Silvic Teregova din cadrul Direcției Silvice Caraș – Severin. Imaginile au fost obținute cu ajutorul camerelor cu senzori de mișcare şi postate de Romsilva pe Facebook.

Potrivit Romsilva, râsul este cea mai mare felină din Europa, atingând greutatea de până la 40 de kilograme și o lungime de peste un metru. Este un carnivor extrem de discret, rar putând fi văzut de oameni în libertate.

Prădători foarte eficienți, râșii se deplasează fără zgomot și atacă prada pe neașteptate. Au auzul și mirosul foarte fin și au o vedere foarte bună, inclusiv nocturnă, când de multe ori iese la vânătoare.

Râs într-o pădure administrată de Ocolul Silvic Teregova din cadrul Romsilva

Un râs este filmat foarte bine în timp ce-și inspectează teritoriul într-o pădure administrată de Ocolul Silvic Teregova din cadrul Direcției Silvice Caraș – Severin.Imaginile au fost obținute cu ajutorul camerelor cu senzori de mișcare amplasate de colegul nostru Petru Stoicănescu, specialistul Romsilva care monitorizează fauna pe raza ocolului silvic.Râsul este cea mai mare felină din Europa, atingând greutatea de până la 40 de kilograme și o lungime de peste un metru. Este un carnivor extrem de discret, rar putând fi văzut de oameni în libertate. Prădători foarte eficienți, râșii se deplasează fără zgomot și atacă prada pe neașteptate. Au auzul și mirosul foarte fin și au o vedere foarte bună, inclusiv nocturnă, când de multe ori iese la vânătoare.Populația de râs din #România a crescut puternic în ultimul secol, în prezent țara noastră având una dintre cele mai mari populații de râs din #Europa.Regia Națională a #Pădurilor – #Romsilva administrează, prin Direcția Silvică Caraș – Severin, aproape 350.000 de hectare păduri de stat, prin intermediul a 17 ocoale silvice. Din acestea, 24.685 de hectare sunt pe raza Ocolului Silvic Teregova.*****A lynx inspect his territory into a forest at Teregova Forest District in Caraș – Severin County, in #Romania#DezvoltareDurabilă #ConteazăPentruViitor #Păduri #Silvicultură #Natură #Forests #wildlife #faună #Teregova #Caraș #CarașSeverin

Publicată de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva pe Joi, 5 Iulie 2018

Populația de râs din România a crescut puternic în ultimul secol, în prezent țara noastră având una dintre cele mai mari populații de râs din Europa.

Totodată, trei iezi de capră neagră au fost filmați de aproape într-o pădure din Parcul Natural Bucegi. Populația de capră neagră este evaluată și monitorizată de specialiștii Romsilva, pe raza parcului fiind identificate aproximativ 500 de capre negre. România are o populație dezvoltată de capre negre, specialiștii în cinegetică estimând-o la peste 7.000 de exemplare. Desigur, tot pe respectiva pagină de Facebook, în lunile trecute, au apărut și imagini cu caprele negre din pădurile Direcției Silvice Caraș-Severin.

Articolul precedentPericol de inundații pe râurile din județ
Articolul următorCasa de Cultură a Sindicatelor a rămas fără director, Marian Apostol continuă activitatea culturală