Primăria Oravița a finalizat cu succes o nouă campanie de sterilizare a animalelor fără stăpân, campanie prin care se dorește scăderea maidanezilor de pe străzile orașului.

”S-a încheiat cea de-a treia campanie de sterilizări gratuite organizate in Oravița in 2018. Au fost sterilizate 62 de animale, câini și pisici.
Dorim să mulțumim organizației Susy Utzinger Stiftung für Tierschutz pentru sprijinul acordat prin finanțarea acestei campanii și echipei medicului Darius Terhes pentru munca depusă.

Ne-am bucurat să constatăm ca mulți proprietari de animale au răspuns pozitiv și au venit cu animalele pentru a fi sterilizate, stopând astfel înmulțirile nedorite.

De asemenea dorim să mulțumim și doamnei Flori Mihalache care a fost prezentă și a dat o mână de ajutor atât in campanie cât și la curățarea tarcurilor câinilor din adăpost. Am dori ca implicarea dumneaei sa fie un exemplu pozitiv și așteptăm mai mulți voluntari sa ni se alăture.

Sterilizarea câinilor este obligatorie prin legea 258/2013 și este singura modalitate de a împiedica apariția zecilor de pui nedoriți și deseori abandonați. Abandonul de asemenea se pedepsește prin lege. Primăria Oravița mulțumește tuturor pentru implicare și vă așteaptă la o nouă campanie a cărei dată va fi anunțată” a postat Primăria pe pagina sa de Facebook.

Articolul precedentApele Române în alertă pe cursurile de apă din Banat
Articolul următorAccident inedit pe DN 57: un camion cu rapiță a pierdut recolta pe carosabil în urma unei coliziuni FOTO-VIDEO