Potrivit Comitetului Ministerial pentru Situații de Urgență specialiștii în domeniul apelor trebuie să monitorizeze toate cursurile de apă din județele avertizate meteorologic.

În urma precipitaţiilor abundente căzute în ultimele 48 de ore, în judeţele Timiş şi Caraş-Severin s-au înregistrat valori mai mari la următoarele staţii pluviometrice: Racoviţa 36,6 l/mp, n.h. Topolovăţu Mare 22,4 l/mp, Beregsău Mare 26 l/mp. Debitele sunt în  uşoară creştere la toate staţiile hidrometrice, fără a se atinge cotele de apărare.

Din acumularea Surduc (râu Bega) se evacuează controlat prin golirea de fund 6 mc/s. Acumulările situate pe râul Bârzava, amonte de Reşiţa, deversează cu un debit de circa 1,5 mc/s, mai puţin acumularea Secu din care se evacuează  controlat 6 mc/s.

Evacuarea apei prin golirea de fund este o procedură prin care se scade nivelul apei din acumulare atunci când se înregistrează un volum mare de apă în urma ploilor abundente.

Specialiştii ABA Banat monitorizează în permanenţă debitele şi nivelurile cursurilor de apă din spaţiul hidrografic Banat.

Articolul precedentAccident mortal pe DN 6 FOTO
Articolul următorCampanie de sterilizare încheiată la Oravița FOTO