Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa, judeţul Caraş Severin, au depistat la frontiera cu Serbia cinci cetăţeni din Irak, patru adulți si un copil,care au încercat să intre ilegal în România.

Acționând în baza unor informații, poliţiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa – I.T.P.F. Timişoara au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă. Astfel, în urma acţiunii au depistat pe raza localității de frontieră Mercina patru persoane si un minor, cetățeni străini, care se deplasau de la frontiera cu Serbia spre interiorul ţării. Bebelușul avea doar câteva luni și, datorită vremii de afară, era tot înfrigurat.

Întrucât nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, persoanele în cauză au fost duse la sediul Poliţiei de Frontieră Oraviţa pentru cercetări.

”În cadrul verificărilor preliminare s-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Irak, doi bărbați si două femei, cu vârste cuprinse între 19 şi 28 de ani, precum şi un copil în vârstă de 1 an.  La cercetări, aceștia au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România cu intenţia de a ajunge în Germania.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat. Persoanele în cauză vor fi predate la Centrul de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Timişoara, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun” ne-a declarat insp. Petre Nicola, purtătorul de cuvânt al ITPF Timișoara.

Articolul precedentSărbătoare mare azi pentru toți creștinii ortodocși – Tradiții și obiceiuri de Sfântul Andrei
Articolul următorBărbat împușcat la vânătoare