Fostul premier Viorica Dăncilă a declarat, vineri, că nu are niciun amestec în dosarul de mită de la PSD Arad, precizând că oricât s-ar încerca să se ajungă la ea nu se va reuşi, pentru că „a fost şi rămâne un om foarte corect”.

Întrebată, la sediul central al PSD, dacă i-a spus cineva din partid cum se fac angajările la Direcţia de Drumuri şi Poduri Timişoara, Dăncilă a spus: „Nu. Nu ştiu acest lucru. Nu am niciun amestec, oricât se va încerca să se ajungă la Viorica Dăncilă, nu se va ajunge, pentru că Viorica Dăncilă a fost şi rămâne un om foarte corect”.

Ea a afirmat că nu cunoaşte pe nimeni de la acea Direcţie, nici pe actualul şef, „nici pe cine trebuia să fie”.

„La prim-ministru nu vin astfel de lucruri. Cineva poate să spună, sunt oameni mai bine intenţionaţi sau mai rău intenţionaţi, dar eu vă garantez, şi doresc ca acest dosar să se soluţioneze cât mai repede, nu am niciun amestec şi nicio implicare”, a mai declarat Viorica Dăncilă.

Potrivit acesteia, faptul că Mihai Fifor a fost chemat la audieri în acest dosar, ca martor, nu înseamnă că este vinovat. 

Mass media centrale au scris, citând stegrame ale anchetatorilor, că numele fostului premier Viorica Dăncilă apare în discuțiile telefonice următorite de DNA, în contextul în care se face referire la faptul că Viorica Dăncilă ar fi știut de modul în care se acționa la PSD Arad.

8 persoane au calitatea de inculpați în „Dosarul Arad”. Este vorba despre Ispravnic Cristian Ilie, consilier județean PSD și director DRDP Timișoara, Horgea Cristian, care este soțul fostului prefect de Arad, Florentina Horgea, Pascu Patriciu Mirel, Lucaciu Mircea Andrei, Dima Cristian, Stoenescu Anca Patricia, fosta șefă a Insectoratului Școlar și consilier municipal PSD, Miuţescu Elisabeta și Băeţan Vasile Alin.

Trei parlamentari PSD – deputatul Dorel Căprar, care este președintele PSD Arad, deputatul de Arad Florin Tripa și deputatului de Caraș-Severin Ioan Chisăliță au calitatea de suspecți.

Fostul vicepremier și minstrul al apărării Naționale, senatorul PSD Arad, Mihai Fifor, și fostul ministru al transporturilor, Răzvan Cuc, au fost și ei audiați, vineri, în calitate de martor.

Procurorii DNA susțin că angajările la cântarul DRDP Timișoara din punctul de trecere a frintierei Nădlac 2, de pe autostrada Nădlac-Arad, s-ar fi făcut doar cu acordul conducerii PSD Arad, iar candidații ar fi plătit mită care ajungea chiar și la 10.000 de euro de persoană. Funcționarii care lucrau în sistem ar fi trebuit să plătească o taxă de protecție cuprinsă între 100 și 500 de euro lunar, mai susțin procurorii DNA Timișoara.

Articolul precedentPreşedintele PSD Caraş-Severin, audiat la DNA Timișoara în dosarul șpăgilor de la PSD Arad
Articolul următorCresc cazurile de îmbolnăviri cu vrusul gripal, ce județe sunt fruntașe