Un val de aer rece va lovi România. De la mijlocul săptămânii viitoare, temperaturile vor scădea semnificativ. Miercuri, se răceşte mai ales în nord și est, iar de joi, temperaturile coboară în toată ţara.

„Astăzi, se răcorește semnificativ față de zilele anterioare, însă această răcorire nu continuă pentru că, de luni, se încălzește din nou. Luni vom avea din nou valori termice de la 22 la 32 de grade. Deci iar vorbim despre o vreme mai caldă decât normal. Însă se pregătește o răcire pentru mijlocul săptămânii, de marți chiar, în partea de nord a țării, vom face maxime de 16-17 grade. Vor fi 32-33 de grade în Lunca Dunării, dar miercuri ajunge și aici, în așa fel întât vom vorbi despre o vreme mai rece decât normal, în jumătatea de nord a țării, și normală pentru sudul țării, adică cu maxime de la 17 grade, în nord, până la 28, în partea de sud”, a declarat, la Realitatea TV, meteorologul ANM Elena Cordoneanu.

Precipitațiile vor fi puține și slabe.

„Noi avem mare nevoie de ploaie, dar nu de ploi ca cele care au fost în Spania. Deocamdată, ploile nu sunt la orizont”, a mai spus meteorologul.

Prognoza meteo pe o lună. Cum va fi vremea în intervalul 16 septembrie – 14 octombrie

Săptămâna 16.09.2019 – 23.09.2019

Citește și…

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice acestui interval în jumătatea nordică a teritoriului, iar în rest temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale ale perioadei.

Regimul pluviometric va fi local excedentar în nordul țării și în general deficitar în regiunile extracarpatice, mai ales în zonele sud-vestice. În rest, cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale ale perioadei.

Săptămâna 23.09.2019 – 30.09.2019

Temperatura medie a aerului va avea valori ce se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare la nivelul întregii țări, dar mai ales în sud-vestul teritoriului.

Săptămâna 30.09.2019 – 07.10.2019

Temperaturile medii ale aerului vor fi în general apropiate de cele normale pentru această săptămână, în toate regiunile.

Regimul pluviometric se va situa în jurul celui normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Săptămâna 07.10.2019 – 14.10.2019

Mediile valorilor termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sudice și sud-estice.

Regimul pluviometric estimat pentru această săptămână va fi în general excedentar în vestul și nord-vestul teritoriului, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Articolul precedentFestivități de Ziua Pompierilor
Articolul următorSe încing spiritele în ALDE! Se cere demisia lui Vosganian! Ce zic liderii din Caraș-Severin