Sărbătoarea anuală care comemorează în fiecare zi de 13 Septembrie Bătălia din Dealul Spirii, ”Ziua Pompierilor”, rememorează luptele care au avut loc în 1848 la București între Campania de pompieri condusă de căpitanul Pavel Zagănescu și un corp de armată al Imperiului Otoman.

Astăzi momentul a fost desfășurat la sediul Inspectoratului pentru Situațîi de Urgență ”Semenic” al județului Caraș-Severin , loc în care s-a manifestat un ceremonial militar și religios.

Cu ocazia acestei sărbători, prim-ministrul României, Viorica Dăncilă a transmis un mesaj tuturor pompierilor prin intermediul prefectului Județului Caraș-Severin, Matei Lupu, care a fost prezent la eveniment: 

„13 septembrie este un prilej de mândrie pentru că îi sărbătorim pe unii dintre cei mai apreciați și îndrăgiți angajați ai sistemului public: pompierii.

Lumea, în general, dar și România vremurilor noastre, se confruntă cu numeroase situațîi de urgență, iar dumneavoastră sunteți mereu în mijlocul acțiunii, că salvatori.

În cei 171 de ani de existență instituțională, prin acțiunile dumneavoastră curajoase, ați reușit să ștergeți multe lacrimi și să umpleți suflete de recunoștință.

V-ați luat angajamentul pentru un prezent stabil și un viitor mai sigur, un angajament care ne pune pe noi ceilalți la adăpost, în vremuri tulburi și în situațîi neprevăzute.

Sunteți un scut stabil și puternic pentru societatea civilă și este nevoie de contribuția fiecăruia dintre noi, pentru a vă putea întoarce mereu acasă, alături de cei dragi, în siguranță și nevătămați.

Guvernul României este alături de dumneavoastră. Alocăm resursele financiare necesare unei bune funcționări a instituției și facem eforturi pentru asigurarea condițiilor cât mai bune de pregătire, dotare și echipare.

Vă mulțumesc, dragi pompieri, pentru curajul, devotamentul și profesionalismul de care dați dovadă, pentru faptul că nu ați obosit să ne salvați, să ne ocrotiți și să fiți un exemplu de implicare civică” a fost mesajul citit la Reșița de către prefectul Lupu.

Articolul precedentMai mult de jumătate din creditele acodate de bănci sunt concentrate în şase judeţe
Articolul următorALERTĂ METEO. Temperaturile scad semnificativ. Când revin ploile