Adrian Torma, primarul orașului Moldova Nouă, și-a anunțat demisia

Adrian Torma, primarul orașului Moldova Nouă, și-a anunțat demisia din funcție chiar în ultima ședință de consiliu local.

Adrian Torma, primarul orașului Moldova Nouă, și-a anunțat demisia din funcție chiar în ultima ședință de consiliu local.

Edilul, recent exclus din PNL pe motiv că ar fi boicotat scorul partidului la alegerile din 26 mai și că ar fi colaborat cu PSD, spune că s-a săturat de reproșurile și atitudine ostilă de dragul opoziției din consiliul local.

”Dupa cum am anunțat si in ședinta de Consiliu Local din 31 Iulie 2019, am decis sa imi dau demisia din funcția de Primar al orasului Moldova Noua.
Motivele sunt multiple si impresia mea este ca nu pot performa la nivel cum mi-am dorit si nici cum isi dorește comunitatea. Cu siguranta voi anunta public toate motivele care m-au făcut sa iau aceasta decizie intr-o scrisoare catre comunitate si intr-o conferinta de presa.
Pana in data de 14 August sunt in concediu si am delegat toate responsabilitățile catre domnul viceprimar, Adi Moises si catre admnistratorul public, Sorin Șdeornea.
Voi participa la organizarea zilelor orasului Moldova Noua in perioada 15-18 August daca domnul viceprimar considera ca este necesar si la Sfințirea Bisericii Ortodoxe din cartierul Orașului Nou.
Incepand cu data de 19 August demisia mea din funcția de Primar va produce efect.
Sunt multe de spus si cu siguranta vor apărea multe zvonuri si se vor arunca cu “mizerii” in spațiul public.
Un lucru este clar! România este într-un faliment nedeclarat si, in curând, vom simți si mai adânc incompetenta clasei noastre politice si, in același timp, lipsa de unitate si egoismul a celor care viețuim in acest spațiu numit România in ultimii 30 de ani.
Noi vrem schimbarea in bine, dar sa nu ne implicam activ” scrie Adrian Torma pe contul său de Facebook.

Primarul mai vorbește și despre o lipsă de implicare a cetățenilor în viața dar și în rezolvarea problemelor orașului.
”Ne place sa barfim, sa ne mințim cât de frumoși si deștepți suntem, sa ne amăgim cu un trecut glorios, dar sa nu fim capabili sa construim un viitor decent, sa blamam nepotismul, dar sa îl solicitam cand este interesul nostru, sa fim egoiști uitând de frumosul sentiment de altruism, sa ne bucurăm de raul vecinului, deși ne va afecta si pe noi, sa ne aruncam mizeriile pe spațiul verde, dar sa ne miram ca este mizerie in țara, sa mituim pe cine si unde putem, dar sa criticam cand politicienii fac din acest act o adevarata arta, sa înjuram România de parca vorbim de o țara din cealaltă parte a globului pământesc uitând ca noi suntem cei care dam valoare acestei tari, sa criticam lipsa de profesionalism a altor romani uitând ca noi suntem cei care perpetuăm un sistem educational falimentar si multe, multe alte “tradiții” românești.
Vinovatii principali pentru aceste momente triste prin care trecem suntem noi toti.
Eu imi asum si sper ca cei care vor conduce orașul in continuare sa aibă succes si sa aduca bunăstarea in comunitatea noastră!” mai scrie, ”simțindu-se dezamăgit”, Adrian Torma.

Decizia lui Adrian Torma nu poate provoca alegeri anticipate la Moldova Nouă, dacă Guvernul va emite ordonanța de urgență în acest sens. Potrivit legii dacă demisia primarului survine la mai mult de șase luni până la data organizării alegerilor locale, Guvernul este obligat să organizeze alegeri anticipate pentru funcția de primar.