Pentru că frumusețea și unicitatea petecului de apă albastru intens de la Ochiul Beului este pustă în pericol de turismul de masă, inclusiv de invazia mașinilor pe drumul care duce spre această adevărată minune a naturii, se preconizează o schimbare.

Conform președintelui Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, se are  în vedere realizarea unui proiect cu finanțare europeană prin care să se asigure transportul spre Ochiul Beiului, într-un mod care nu ar produce atât de multă poluare și mai prietenos cu mediul.

„Ochiul Beiului situat pe Cheile Nerei reprezinta un punct de atracției al județului.Din localitatea Potoc după 4 km de drum județean și mai apoi parcurgând un drum forestier se ajunge la această frumoasa pata de culoare.

Creșterea numărului de turiști și dorința multora dintre ei de a ajunge, dacă se poate, cu mașina pana la malul apei transforma liniștea naturii intr-un vacarm nedorit.

Drumul îngust pe de altă parte creaza disconfort atunci când cei care se întorc de la lac se întâlnesc cu cei care încă nu au ajuns.

O parcare civilizata la ieșirea din localitate, câteva zeci de biciclete electrice sau normale, vehicule de tipul trenuletelor cu 2-3 remorci pt pasageri sau câteva microbuze care circula după un orar prestabilit ar transporta turiștii sosiți și ar reda liniștea traseului pana la acest loc minunat.

Toate aceste demersuri ar putea fi cuprinse intr-un proiect de finanțare european.

Cu atât mai mult cu cât, în curând, drumul de pământ de la întrarea în țară pe la vama Naidas prin Petrilova va fi pietruit”, transmite Romeo Dunca.

Sursa: Realitatea de Caras-Severin