În Piaţa Centrală Agroalimentară din Caransebeş s-a deschis joi Festivalul „Toamna la gugulani”, cu expoziţii de legume, fructe, flori, păsări şi animale mici de rasă, bucate tradiţionale, articole realizate de meşteri populari, dar şi cu spectacole folclorice.

În perioada 11 – 14 octombrie, la Caransebeş sunt programate spectacole folclorice susţinute de ansambluri bănăţene, dar şi de invitaţi din Harghita şi Hunedoara. Oamenii se bucură de aceste zile frumoase. Producătorii sunt din satele din Caransebeş şi Timiş, dar şi din Oltenia, producători de fructe şi legume, dar şi de vin şi de răchie din zona Banatului.

La cea de-a IX-a ediţie a festivalului „Toamna la gugulani” au fost premiaţi producătorii celor mai gustoase legume şi fructe şi ai celor mai frumoase flori, precum şi cele mai originale produse ale meşterilor populari.

Recitaluri extraordinare sunt programate şi pentru zilele viitoare şi vor fi susţinute, printre alţii, de Ramona Viţa, Traian Barbu, Mircea Cârţişoreanu, Bianca Colceriu ori Elisa Lupu.

Manifestarea este organizată de Primăria municipiului Caransebeş, Serviciul Public „Piaţa Gugulanului” şi Casa de Cultură „George Suru” din Caransebeş. Acţiunile cuprinse în programul Festivalului „Toamna la gugulani” vor începe, în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, de la ora 11:00.

Articolul precedentMinisterul Sănătății cere fonduri la Banca Mondială pentru un centru de radioterapie în Caraș-Severin
Articolul următorAproape 100 de pompieri cărășeni au plecat spre București, se simulează intervenția după un seism