Aproape 100 de pompieri și 17 autospeciale de la ISU Semenic au plecat spre București în cadrul unui exercițiu de intervenție la dezastre.

Un exerciţiu naţional intitulat „Seism 2018” a început sâmbătă dimineață, la ora 9.00. Scenariul acestuia presupune că s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 7,5 pe scara Richter, care poate fi urmat de mai multe replici.

Exercițiul national „Seism 2018” constă în punerea în aplicarea a Concepției naționale de răspuns post-seism.

Conform scenariului, a avut loc un cutremur de 7, 5 pe scara Richter, care poate fi urmat de mai multe replici.

„Au fost alertate toate unitățile subordonate ale IGSU, iar mai multe echipaje de pompieri din țară se deplasează spre Capitală. La Ciolpani a fost activat Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției”, anunță Ministerul Afacerilor Interne.

O primă tură de pompieri cărășeni, chiar din tura de serviciu a ISU Semenic, au plecat spre București imediat după producerea seismului, la ora 9,15 un număr de 36 de pompieri militari și 9 autospeciale, desigur după ce au dat alarma și colegilor care nu se aflau în serviciu.

În jurul orei 11 alți 59 de pompieri militari și 8 autospeciale s-au deplasat spre Centrul Național de Coordonare de la Ciolpani.

#SEISM2018 Imagini video din timpul evacuării medicale aeriene de pe Baza 90 Otopeni

Publicată de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă pe Sâmbătă, 13 Octombrie 2018

 

Articolul precedentA venit ”Toamna la gugulani”
Articolul următorPrimul meu film documentar, atelier practic la Reșița