La aproape 150 de ani de la amplasarea ei în cel mai înalt punct al Reșiței, Crucea lui Herglotz, un monument despre a cărui existență foarte puțini reșițeni știu, va fi, în sfârșit, pusă în valoare. 

„O firmă specializată în monumente istorice a fost să vadă locația, am bugetat lucrarea de reabilitare a monumentului și dacă își dau acordul, începem treaba. Vom face și iluminatul, vom face și un podest de panoramă și vom curăța toată vegetația crescută parazitar și haotic în jur. Reșițenii vor descoperi Crucea lui Herglotz așa cum au descoperit și Poiana Golului. Când am organizat Custom, din zece oameni, opt nu mai fuseseră niciodată acolo”, a declarat primarul Ioan Popa în cadrul ultimei ediții a „Conferințelor Reșița 250: Oameni – Locuri – Fapte”, un proiect al Forumului Democratic al Germanilor din Caraș-Severin dedicat aniversării unui sfert de secol de foc nestins la Reșița. Totodată, autoritățile au în plan și realizarea unui Drum al Crucii, din zona Casei de Cultură până la Crucea lui Herglotz, care să poată fi parcurs pe jos.

 

Crucea lui Herglotz a fost ridicată la 29 iunie 1874 de către muncitorii reşiţeni în memoria evenimentelor şi a victimelor din oraş din timpul Revoluţiei de la 1848.

Sursa: Realitatea de Caras-Severin

Articolul precedentDoar 26 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 în ultimele 24 de ore
Articolul următorROMÂNIA ÎN REALITATE, invitat IULIAN CRISTACHE