Sub genericul „Lectura și biblioteca la Reșița, ieri și azi”, în această dimineață a fost sărbătorită într-un cadru festiv, alături de bibliotecari, scriitori și tineri cititori, Biblioteca Județeană „Paul Iorgovici” Caraș-Severin.
 
Amplul eveniment l-a avut ca invitat special pe dr. Adrian Cioroianu, managerul Bibliotecii Naționale a României.
Pentru întreaga activitate dar și în semn de apreciere a devotamentul față de carte, managerul Clara Maria Constantin a conferit 11 diplome unor seniori ai culturii cărășene, mare parte dintre aceștia lucrând, la un moment dat, în cadrul Bibliotecii Județene. Este vorba despre: criticul literar Ada D. Cruceanu, poeții Ana Kremm, Liubița Raichici, Olga Neagu, Iacob Roman, Nicolae Sârbu, istoricul Constantin Brătescu, fost director al Arhivelor din Caransebeș, Erwin Josef Țigla, bibliotecar și președinte al Forumului Democrat German din Caraș-Severin, editorul și publicistul Gheorghe Jurma, Ionel Bota, directorul Teatrului „Mihai Eminescu” din Oravița, și Doina și Gustav Hlinka, reprezentanți ai artei naive.
 
„70 de ani de la înființarea Bibliotecii Județene „Paul Iorgovici” Caraș-Severin. 70 de ani de lectură și bibliotecă publică la Reșița, un moment aniversar. Ne-am bucurat să fim alături de oamenii cărții, de bibliotecari, de scriitorii care au cercetat cartea și istoria bibliotecilor în Caraș-Severin și alături de reprezentanții tinerei generații de cititori, finaliștii concursului de lectură ”Bătălia cărților”, ajuns la ediția a IX-a. Ne-am dorit ca această întâlnire să fie o reverență către trecut și o privire către viitor, să arătăm că biblioteca este vie la Reșița și, desigur, pentru asta trebuie să adresăm un gând de recunoștință tuturor acelora care au contribuit ca biblioteca să existe astăzi.”, a spus managerul Clara Maria Constantin.

Sursa: Realitatea de Caras-Severin

Articolul precedentDrumuri refăcute, în județul Caraș-Severin
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET