Poiana Mărului, locul în care, spun specialiștii francezi, ionizarea negativă e de zece ori superioară celei măsurate în zona Cascadei Niagara, ar putea fi legată în viitorul apropiat de o altă zonă cu mare potențial turistic din Caraș-Severin, Muntele Mic.

Șeful administrației publice din comuna Zăvoi, de care aparține Poiana Mărului, spune că e mare nevoie a se reabilita infrastructura în zonă. Altfel, e imposibil să vorbim despre turism.

„Sunt trasee turistice în zonă, sunt patru trasee cunoscute, dar am obținut de la un inginer silvic niște hărți foarte vechi cu trasee turistice între Poiana Mărului și Muntele Mic. Suntem în discuții cu Ocolul Silvic Oțelu Roșu și cu Ministerul Mediului pentru marcarea traseelor. Putem marca mai multe trasee: Poiana Mărului spre Muntele Mic, către Gura Apelor, cu întoarcere pe Culmea Nedeii, către Cuntu, Munții Țarcu sau către Băuțar – Măgura, Zănoaga”, spune Doru Cîrdei, edilul comunei Zăvoi.

Primarul recunoaște că zona a rămas mult în urmă, în ciuda potențialului uriaș pe care îl are, iar modernizarea infrastructurii reprezintă în momentul de față o prioritate. „Să faci turism îți trebuie în primul rând infrastructură. Dacă 25 de ani nu s-a făcut nimic, nu putem avea pretenții ca în doi ani eu nu pot să răstorn munții, dar mă lupt și mă zbat pentru zona turistică, pentru că Poiana Mărului este perla zonei noastre”, spune Cîrdei.

Articolul precedentIntervenții nocturne ale pompierilor datorită codului roșu de indundații
Articolul următor500 de persoane în costum popular în Centrul Civic VIDEO