O alunecare de teren s-a produs, miercuri noaptea, pe aleea Zadei din Reșița, iar o spălătorie auto a fost afectată. Zeci de gopodării au fost inundate, în urma viiturii puternice de pe pârâul Slatina, care a ieșit din albie.

Spălătoria auto de pe Aleea Zadei din Reșița a fost realizată pe un proiect cu finanțare europeană iar alunecarea de teren a distrus mai multe construcții ale acesteia. În total, s-a surpat teren pe o linie de aproximativ 20-30 de metri.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Caraș-Severin, 40 de gospodării, majoritatea curți, au fost afectate de inundații, în urma viiturii puternice de pe pârâul Slatina, care a ieșit din albie.

În total, intervin 20 de pompieri militari cu patru motopompe transportabile și patru autospeciale.

De asemenea, circulația a fost închisă, miercuri seara, pe drumul național 57B, între localitățile Prigor și Borlovenii Noi, după ce mai mulți copaci au căzut pe carosabil din cauza vântului puternic. “La fața locului se află un echipaj de la Districtul de Drumuri Naționale Mehadia, care lucrează la eliberarea carosabilului. Se estimează reluarea circulației în condiții normale în jurul orei 21.00”, a informat Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara.

Probleme cu inundațiile au fost și în localitatea Eftimie Murgu iar sătenii se plâng că primarul evaluează selectiv pagubele inundațiilor, refuzând să meargă la mai multe persoane. Păuna Serescu spune că este văduvă, că a apelat și la primar și la viceprimar să vină să îi evalueze pagubele după ce ogașul din apropiere i-a inundat casa dar și drumul și aceștia refuză să vină să facă o constatare la fața locului. Câteva localități au fost în toiul niopții nealimentate cu energie electrică, cum este stațiunea Secu și Râul Alb.

Articolul precedentConsiliul Local Reșița promovează echipa de fotbal în Liga a II-a!
Articolul următor25 de ani nu s-a făcut nimic pentru turism în poiana cu aer mai curat decât la Cascada Niagara