Rezultatele finale ale examenului naţional de definitivare vor fi afişate în data de 27 iulie, potrivit calendarului anunțat de ministerul Educației. Înainte de contestaţii, rata de promovare la concursul naţional de definitivare în învăţământ este de 75,75%.

Peste 150 de candidaţi au obţinut nota 10 la proba scrisă, iar 301 au primit note sub cinci, anunţa, marţi, MEN.

“Procentul de promovare (medii mai mari decât 8) înregistrat de candidaţii care au susţinut proba scrisă a examenului naţional de definitivare în învăţământul preuniversitar (sesiunea 2018) este de 75,75% – înainte de soluționarea contestațiilor” arată Ministerul Educaţiei Naţionale.

8.670 de candidați au dobândit dreptul de a susține proba scrisă. Au fost prezenți în sălile de examen 8.101 de persoane dintre care 695 s-au retras, cinci au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă, iar patru lucrări au fost anulate în centrele de evaluare.

Cel mai ridicat procent de note peste 8 s-a înregistrat în municipiul Bucureşti – 80,54%, iar cel mai scăzut, în judeţul Covansa – 57,1%

O persoană poate susține proba scrisă de cel mult trei ori fără a plăti taxă. Ulterior, susținerea examenului va fi condiţionată de achitarea unor taxe stabilite de Ministerul Educaţiei Naționale. De asemenea, cei care nu au promovat se pot prezenta la o nouă sesiune după reluarea, de fiecare dată, anterior susţinerii examenului, a stagiului de practică de un an şcolar.

La proba scrisă au putut participa candidații care au îndeplinit cumulativ următoarele condiţii: efectuarea unui stagiu de predare în specialitate de cel puţin un an, calificativul pentru anul şcolar în curs „Bine” sau „Foarte bine”, media aritmetică a notelor obținute la cele două inspecții la clasă și la evaluarea portofoliului profesional – minimum 8, dar note nu mai mici de 7 la fiecare din probele respective.

Articolul precedentȘi hoții de lemne profită de vremea rea de afară FOTO
Articolul următorSpargere la Aqucaraș, hoții au plecat cu seiful aproape gol FOTO VIDEO