Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a declarat miercuri, într-o conferință de presă la Timişoara, că PSD a ajuns în momentul de faţă „mai rău decât PRM” prin discursul „xenofob, antieuropean”.

„PSD a ajuns acum mai rău decât PRM. Are un discurs xenofob, populist, antieuropean, foloseşte teme de un populism sinistru. (…). Nu mă întorc la PSD dacă pleacă Dragnea. Dar dacă PSD face o schimbare adevărată, nu doar (schimbarea lui – n.r.) Dragnea, dacă PSD redevine un partid de centru-stânga în sens european, în sensul reformelor, al sensului bunei guvernări, Pro România este gata să facă alianţe, să sprijinim la nivel local, judeţean, în parlament”, a afirmat Victor Ponta, într-o conferinţă de presă susținută la sediul Pro România Timiș.

„M-aş bucura în primul rând pentru fostul premier Sorin Grindeanu şi pentru senatorul PSD de Timiş, Eugen Dogariu, pentru că nu cred că gândesc la fel ca Liviu Dragnea sau că acţionează la fel ca el sau că se simt bine în prezenţa echipei lui Dragnea. Ce vor decide ei mai departe, ei pot răspunde”, a răspuns Victor Ponta la întrebarea dacă s-a văzut cu cei doi. Victor Ponta mai spune că e nevoie de curaj, atât pentru cei doi cât și pentru toți care nu-l mai vor pe Dragnea dar nu au curaj să părăsească PSD.

Liderul Pro România a subliniat, însă, că PSD trebuie să rămână un partid, în primul rând pro european, chiar dacă Dragnea i-a impus aliura aceasta de antieuropean și că Pro România va colabora cu PSD doar după ce partidul va renunța la atitudinea xenofobă și antieuropeană pe care o are acum.

Întrebat dacă ar reveni în PSD în condițiile în care Liviu Dragnea va părăsi partidul, Victor Ponta exclude ferm orice revenire în PSD dar spune că Pro România va colabora cu PSD dacă acesta devine frecventabil.

Conferinta de presa Victor Ponta

Publicată de Express de Banat pe Miercuri, 12 Septembrie 2018

Articolul precedentFostul viceprimar al comunei Cornea găsit incompatibil
Articolul următorSe lucrează pe drumurile naționale din Caraș-Severin