Regizorul Toma Enache aduce în această seară la Cinema Dacia din Reșița o răscolitoare poveste izvorâtă din cumplitul ”fenomen Pitești”.

”Între chin și Amin” sau între tortură fizică, umilința, durerea insuportabilă și credință! Un film cutremurător, crud dar adevărat!
Cruzimea pedepselor și tratamentul inuman la care erau supuși cei arestați pentru curajul de vorbi liber, de a gândi liber, fac că imaginile acestui film să fie extrem de dure!
Merită să vedeți acest film!
Un film despre ceea ce a fost în stare să comită un regim totalitar, care reprezintă istoria nu prea îndepărtată a românilor!
Un film despre lucruri întâmplate, ce se dorește a fi trecute în uitare! Un film care ne arată cât de mult contează credința, cât de mult contează speranța!
Felicitări lui Toma Enache, și întregii echipe, pentru acest film, a descriere este greu de realizat prin vorbe.
E povestea unei familii care ajunge în cumplitul, inumanul program de „reeducare” al închisorii de la Pitești doar pentru credința în Dumnezeu. Iar acolo, în închisoare, torturăți inimaginabil, oamenii se pierd și se găsesc iar, se lichefiază sufletește și mental, se fac la loc sau nu mai au din ce, trec prin iadul creat de torționarii lor cu sfâșiere și cu credința încercată tot timpul.
”E un film pe care ar fi bine să-l vedem toți, pentru că, dacă nu suntem atenți, astfel de timpuri, cu urâciunea pustiirii din ele, se pot întoarce oricând printre noi. Doi actori – și rolurile lor – unul la apogeul carierei iar celălalt la începutul acesteia, impresionează îndeosebi: Constantin Cotimanis și Kira Hagi, o tânără actriță cunoscută până acum doar pentru că este fiica atât de celebrului său tată, Gheorghe Hagi. Kira face un rol mare, are o forță de expresie extraordinară, e autentică în partitura ei și își face personajul simbol.
Veniți să vedeți filmul, doare, dar trebuie să doară, că să ne țînă treji.
E că un chip spălat cu apă care-a înghețat pe margini, în lighean, peste noapte.
Oamenii care-au trecut prin „Experimentul Pitești” n-au avut nici apă aia înghețată” spune Marian Apostol, președintele Lions Club Reșița Montană, cei care au adus filmul în Caraș-Severin.
La eveniment vor participa regizorul Toma Enache și o parte dintre actori, care, după vizionare, vor răspunde întrebărilor venite din public și vor da autografe!

Articolul precedentDin nou rujeolă în Caraș-Severin
Articolul următorAglomerație foarte mare în spitalele de psihiatrie, ministrul nemulțumit că județul nostru nu are un asemenea spital