O nouă testare a Sistemului de avertizare a populației în situații de urgență -Ro Alert, va avea loc în perioada 15-28 iulie, la nivel județean și național, au anunțat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Semenic.

Activitatea are scopul de a examina funcționarea sistemului prin transmiterea unor mesaje de test către telefoanele mobile aflate în raza celulelor de telefonie mobilă din anumite zone. Telefoanele configurate pentru recepția mesajelor Ro-Alert și care se vor afla în aria de acoperire a celulelor din zonele selectate pentru testare vor recepționa următorul mesaj: Test!

Modurile de afișare și sunetele de avertizare sunt diferite în funcție de modelele telefoanelor mobile. „Pentru a primi mesajele transmise de IGSU și structurile sale teritoriale, recomandăm cetățenilor să se asigure că pe terminalele mobile sunt realizate setările corespunzătoare. Informațiile privind configurarea telefoanelor, în funcție de model și de operatorul de telefonie mobilă, sunt puse la dispoziția publicului pe portalul www.ro-alert.ro și pe site-urile operatorilor publici de rețele de comunicații mobile. Asigurăm opinia publică asupra necesității și utilității derulării acestor activități de testare a sistemului”, au transmis reprezentanții ISU Semenic.

Din momentul operaționalizării Sistemului Ro-Alert, respectiv luna septembrie a anului 2018, și până în prezent, au fost transmise peste 400 de mesaje de avertizare a populației, în situații reale. Fenomene meteorologice periculoase prognozate, inundații sau viituri, degajări mari de fum în urma incendiilor sau prezența unor animale sălbatice periculoase în zone locuite (urși), toate aceste situații au impus avertizarea cetățenilor din zonele vizate, în timp real, prin Sistemul Ro-Alert.

Articolul precedentCaraș-Severinul rămâne un județ de șomeri
Articolul următorO nouă avertizare de ploi și frig pentru aproape toată țara! Caraș-Severinul printre județele afectate de COD GALBEN