Codul roșu de inundații face probleme mari în Caraș-Severin! 24 de localităţi din 14 primării din judeţ se confruntă cu situaţii de urgenţă generate de fenomene meteorologice şi hidrologice extreme. 

Inspectoratul Judeţean  pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic“ a intervenit cu peste 60 de ofiţeri şi subofiţeri, cărora li s-au alăturat peste 50 de membri ai serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă ale UAT-urilor afectate. Se intervine în permanenţă cu motopompe pentru evacuarea apei din gospodării şi cu utilaje grele pentru deblocarea căilor de acces şi a căilor de scurgere. De asemenea, personalul de la secţiile de drumuri naţionale Caransebeş şi Orşova au intervenit pentru deblocarea drumurilor, iar cei de la CFR lucrează pentru deblocarea căii ferate pe ruta Reşiţa – Caransebeş. În momentul de faţă, pe DN 58, între Brebu şi Păltiniş, se circulă cu dificultate.

 Mai multe zeci de gospodării din judeţ au fost afectate, dar până în momentul transmiterii acestui comunicat  nu s-au semnalat victime omeneşti. La Delineşti o familie compusă din cinci persoane a fost evacuată din locuinţă,  iar în prezent la Oţelu  Roşu, cartierul Cireşa, 8 adulţi şi 12 copii sunt  izolaţi în două locuinţe. Accesul cu barca sau cu utilaje grele spre aceste locuinţe este imposibil pentru moment, iar cu ajutorul Serviciului Salvamont se face o evaluare pentru  o posibilă intervenţie aeriană. Momentan viaţa celor izolaţi nu este pusă în pericol.

Dispeceratul ISU „Semenic“ este luat  cu asalt de către cetăţeni, iar personalul ISU acţionează prioritar, în funcţie de gradul de risc al situaţiei. Precizăm că evenimentele sunt într-o continuă dinamică şi toate datele se pot modifica pe parcurs.

Articolul precedentOreste Teodorescu, după amenda CNA: Ne considerăm hărțuiți. Ni se îngrădește libertatea de exprimare și de opinie!
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 5. Imunizare politică pe model american