SIEU – România vrea autostrăzi // protest autostradă 15 martie 2019! Români din întreaga țară, dar și de peste hotare, și-au suspendat activitatea. Mesajul a fost unul clar: Avem nevoie de autostrăzi! 

SIEU – România vrea autostrăzi // protest autostradă 15 martie 2019! Piața Victoriei a fost blocată, vineri, la ora 15:00. De asemenea, circulația a fost oprită pe Bulevardul Aviatorilor și pe Bulevardul Barbu Văcărescu. Și pe DN 1 au fost autovehicule care au staționat.

În Severin, forțele de ordine au oprit protestul unor severineni care opriseră mașinile într-o intersecție.

Protestul lor nu a durat însă 15 minute, așa cum își propuseseră, pentru că la fața locului au intervenit două echipaje, unul de la Poliție și celălalt de la Jandarmerie, care i-au îndepărtat din zonă pe protestatari, scrie realitateademehedinti.net.

 

Citește și…

Și traficul pe multe străzi principale din Sibiu a fost oprit, timp de 15 minute. Sibienii s-au unit sub deviza protestului #sî eu, șî eu vreau autostrăzi.

De asemenea, pe Valea Oltului, în dreptul localității Boița, zeci de mașini au oprit în trafic pe perioada celor 15 minute.

Nu doar șoferii au fost parte din acest protest ci și multe firme din Sibiului, unele cu renume. Acestea și-au oprit activitatea pe durata protestului, scrie realitateadesibiu.net.

La Giurgiu, zeci de oameni au ieșit în stradă și au protestat, timp de 15 minute, sub titulatura «15 minute de grevă generală. România vrea autostrăzi».

Purtând steaguri tricolore, aceștia au organizat un protest mut în fața sediului Prefecturii din Giurgiu, alăturându-se astfel campaniei „România vrea autostrăzi”, inițiată de omul de afaceri sucevean Ștefan Mandachi, scrie realitateadegiurgiu.net.

La Iași, șoferii s-au oprit din mers. Mesajul lor a fost următorul: ”Vrem drumuri decente, vrem autostrăzi!”

Sute de oameni s-au strâns în fața Teatrului Tineretului din Piatra-Neamț, marcând astfel campania #şîeu – „România vrea autostrăzi”, conform realitateadeneamt.net. Începând cu ora 15:00, cei care se deplasau cu autoturismele au blocat centrul orașului și au început să claxoneze și au început să scandeze „Vrem autostrăzi!”

În Botoșani, aproximativ 100 s-au adunat în această după amiază, cu puțin înainte de ora 15.00, în Piața Revoluției, pentru a se alătura campaniei inițiate de omul de afaceri Ștefan Mandachi, srie realitateadebotosani.net.

Și la Brăila, șoferii au protestat în cadrul companiei România vrea autostrăzi:

Și la Reșița, șoferii și-au oprit mașinile în semn de protest:

La Craiova, mesajul a fost același: ”VREM AUTOSTRĂZI”:

Mai multe companii și firme din județul Dolj s-au alăturat protestului de vineri, de la ora 15.00, oprind activitatea pentru 15 minute, dorind astfel să exprime nemulțumirea față de lipsa autostrăzilor din țară, marea dezamăgire a oltenilor fiind drumul expres ce leagă Craiova de Pitești, conform realitateadecraiova.net.

Angajații Arhi Design, PlusHotel Craiova și FORD Plusauto au ieșit în fața firmelor, la ora 15.00, readucând în atenție importanța pentru mediul de afaceri a drumului Craiova-Pitești.

(w500) <p>SIEU -

(w500) <p>SIEU -

Oamenii au protestat și la Ploiești.

Traficul rutier a fost paralizat, astăzi, timp de 15 minute, și în municipiul Bacău. Indiferent unde s-au aflat, șoferii au tras mașinile pe dreapta, au pornit avariile și au strigat în cor că vor autostrăzi. Conducătorilor auto li s-au alăturat și pietoni, care la rândul lor au ieșit în stradă, pentru 15 minute, în semn de protest față de lipsa autostrăzilor din România, scrie realitateadebacau.net.

La Bârlad, oamenii au ieșit în stradă cu pancarte pe care au scris #ȘIEU sau #VREM AUTOSTRĂZI. Unii șoferi s-au oprit din mers și au claxonat pentru 15 minute, la ora 15:00.

Clujenii s-au alăturat și ei protestului #şîeu. Traficul din centrul orașului Cluj-Napoca a fost complet blocat, iar angajaţii mai multor companii au întrerupt programul şi au protestat în stradă.

(w500) SIEU - pro

Și în Constanța, angajații au oprit activitatea pentru 15 minute:

(w500) SIEU Const

Protest ȘIEU în fața Guvernului:

(w500)

(w500)

(w500) SIEU - Pia

Urmărește imagini LIVE

Campania #ȘIEU – România vrea autostrăzi, care îndeamnă la 15 minute de grevă generală pe 15 martie a crescut de la zi la zi și acum cuprinde companii, primari, oameni de afaceri, școli, asociații, sindicate, magazine și ONG-uri. Foarte mulți vor opri lucrul timp de 15 minute, în alte cazuri oamenii vor purta banderole, iar unele companii explică în mesaje cum lipsa de autostrăzi le afectează business-ul.

ȘIEU – România vrea autostrăzi // protest autostradă 15 martie 2019!  Inagurarea primul metru de autostradă din Moldova

La ora 15:00, este tăiată panglica primului metru de autostradă din Moldova! Evenimentul, organizat simbolic de omul de afaceri care a stârnit fenomenul #șîeu va avea loc în localitatea Cumpărătura, din județul Suceava.

Inițiativa este un manifest la adresa autorităților centrale și locale care au ignorat infrastructura din regiunea Moldovei în ultimele decenii.

Protestul ,,15 minute de grevă generală” ia amploare.

Campania #ȘÎNoi. Cum încearcă unii să profite

O mulțime de companii, spitale, primării, școli de șoferi, cofetării și alte firme au anunțat că se vor alătura demersului. Azi, de la ora 15, pentru 15 minute, români din întreaga țară, dar și de peste hotare își vor suspenda activitatea. Mesajul este unul clar: Avem nevoie de autostrăzi!

ȘIEU – România vrea autostrăzi // protest autostradă 15 martie 2019!  Cum protestul vizează o problemă ce macină România de 30 de ani și imaginația românilor este una pe măsură. O cofetărie vrea să le ofere celor care vin la greva de 15 minute prăjitura ,,Și eu”.

Pe lângă primării închise de PSD-iști sau de edili ai Opoziției, și spitale care își suspendă activitatea, și oameni obișnuiți au anunțat că vor susține demersul lui Ștefan Mandachi.

(w500)

ȘIEU – România vrea autostrăzi // protest autostradă 15 martie 2019!  Inițiativa lui Ștefan Mandachi

Inițiativa lui Ștefan Mandachi și-a găsit ecou pe trecerea de pietoni. Un bărbat din Ploiești a creat pe Facebook un eveniment numit ,,Petrecerea”, prin care speră să adune cât mai mulți amatori de desene pe asfalt.

Nu stau departe de protest nici magazinele online IT sau de instrumente muzicale, școlile de soferi sau firmele de transport. Există chiar și case de modă care își vor pune clienții în așteptare pentru un sfert de oră. La fel vor face și saloanele de masaj erotic.

ȘIEU – România vrea autostrăzi // protest autostradă 15 martie 2019! Fotbaliștii vor sta și ei pe tușă la antrenamente

ȘIEU – România vrea autostrăzi // protest autostradă 15 martie 2019!  Fotbaliștii vor sta și ei pe tușă la antrenamente. Echipa din Liga 1, Poli Iași, va protesta, la fel ca și Bucovina Rădăuți din Liga a treia, formație antrenată de fostul stelist, Dorin Goian.

Dintre cei trei antreprenori provocați de Ștefan Mandachi, doar Viorel Cataramă a raspuns și a transmis că 1.000 de angajați ai săi nu vor munci timp de 15 minute

Ştefan Mandachi, antreprenor: „Pe 15, la ora 15 sper să fie restartul naţional al României”

ȘIEU – România vrea autostrăzi // protest autostradă 15 martie 2019! Iohannis se alătură protestului. Mesajul președintelui -VIDEO

Klaus Iohannis a declarat la finalul unei conferințe de presă că susține protestul manifest pentru construcția de autostrăzi în România, de la ora 15: „#șîeu sunt alături de protestatari”.

Iohannis a spus că: „În legătură cu protestul care se desfășoară astăzi la ora 15, pentru autostrăzi vreau să știe protestatarii că sunt alături de ei #șîeu”.

(w500) ȘIEU - Ro

Iohannis se alătură protestului #șîeu pentru autostrăzi. Mesajul președintelui -VIDEO

ȘIEU – România vrea autostrăzi // protest autostradă 15 martie 2019! PSD anunță ”Autostrada Moldovei începe azi!”

Coincidență stranie la PSD! Chiar în ziua în care este inaugurat simbolic primul metru de autostradă din Moldova, social-democrații încep lucrările la Autostrada Moldovei. Anunțul a fost făcut de dimineață pe contul de Facebook al partidului. Iar la fața locului a fost trimis chiar ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

ȘIEU – România vrea autostrăzi // protest autostradă 15 martie 2019!  Șoseaua de centură din Bacău este ca fata Morgana. Apare periodic din 2003, când a fost elaborat proiectul. În 2015, după 12 ani, fostul premier Victor Ponta a participat la semnarea contractului pentru începerea lucrărilor la centură. CNADNR a atribuit atunci contractul către o firmă tucească.

Partidul Social Democrat postează pe Facebook, chiar în ziua protestului de 15 minute „#Șîeu – România Vrea Autostrăzi” un mesaj în care anunță triumfal ”Autostrada Moldovei începe azi!”. Mesajul face referire la vizita ministrului Transporturilor pe șantierul Variantei Ocolitoare Bacău. În realitate, lucrările pe centura Bacăului – care conține și 16 km din Autostrada A7 – au început de o săptămână. Proiectul este unul pe care autoritățile se chinuie să-l pornească încă din 2007!

Chiar în ziua în care are loc protestul „#șîeu – România vrea autostrăzi”, PSD publică pe pagina de Facebook un mesaj în care anunță triumfal „Autostrada Moldovei începe azi!” și încheie cu hashtag-ul „#NeRespectamPromisiunile”.

Postarea PSD se referă la vizita ministrului Transporturilor Răzvan Cuc pe șantierul variantei ocolitoare Bacău.

ȘIEU – România vrea autostrăzi // protest autostradă 15 martie 2019!  În realitate, lucrările pe centura Bacău (31 km), care într-adevăr include și primii kilometri de autostradă din Moldova – circa 16 km care se suprapun peste traseul viitoarei autostrăzi A7, au demarat de aproape o săptămână.

ȘIEU – România vrea autostrăzi // protest autostradă 15 martie 2019! Totul este circ. Noi facem autostrăzi. Ei țipă

Dragnea, dezlănțuit față de mișcarea #șîeu

Dragnea, dezlănțuit față de mișcarea #șîeu. Acesta l-a atacat dur pe inițiatorul mișcării omul de afaceri Ștefan Mandachi. ”Niște șmecheri, care vezi doamne fac ei un metru de autostradă, la ora 12 au început lucrul de autostradă în Moldova, real. Ei fac circ. Noi facem autostrăzi. Ei țipă. Noi dezvoltăm România”,  a tunat liderul PSD.

ȘIEU – România vrea autostrăzi // protest autostradă 15 martie 2019!  ,,Totul este circ. Rămâne la determinarea noastră sa spunem românilor adevărul. Nu vă cer altceva, nu vă cer să minţiţi, nu vă cer să manipulaţi. Să spuneţi oamenilor ce se întâmplă şi oamenii să judece. Altfel îi lăsăm doar pe aceşti circari”, a afirmat Dragnea.

#ȘÎEU – 15 minute. Zeci de firme și primari PSD se alătură protestului pentru autostrăzi

Dragnea a mai declarat că omul de afaceri Ștefan Mandachi, care spune că a cheltuit 100 de mii de euro ”pentru acest circ”, ”putea sa-i dea la o casă de copii sau să-i doneze undeva.”

(w500)

România vrea autostrăzi! Ștefan Mandachi: Am avut doar feedback pozitiv

Moldoveanul care vrea autostrăzi a devenit un fenomen. Manifestul antreprenorului Ștefan Mandachi are aproape un milion de vizualizări pe Facebook. Mișcarea a câștigat rapid o mulțime de adepți, de la antreprenori, la oameni simpli. Inclusiv primarul din comuna în care a fost turnat metrul de autostradă și-a declarat susținerea pentru protest.

Ștefan Mandachi. Cine este omul de afaceri care a construit primul metru de autostradă din Moldova

„Îmi scria un sofer din Germania, acum 5 minute, că și-a anunțat deja patronul că indiferent dacă îl lasă sau nu-l lasă, el va protesta 15 minute. Până acum am avut doar feedback pozitiv. Un fost ministru m-a sunat, dar nu știu de la ce partid e. Habar nu am.”, a spus Mandachi la Realitatea TV.

Antreprenorul a negat zvonurile că autoritățile locale i-ar fi cerut socoteală pentru metrul de autostradă pe care l-a construit pe terenul său. Ba chiar sunt primari care susțin mișcarea fenomen ”șîeu”.

Însuși ministrul Transporturilor a spus că ”înțelege” demersul.

„Eu înţeleg demersul oricărui român, pentru că, într-adevăr, răbdarea a ajuns la o limită. Înţeleg demersul domnului, antreprenorului din Suceava”, a spus ministrul Cuc.

Cu toate acestea, deși era în zonă, Răzvan Cuc nu a mers să vadă sigurul metru de autostradă din Moldova.

 

 

Articolul precedentFacebook anunță de ce a picat rețeaua socială
Articolul următorDupă educație media Kreativ Research începe și cursurile de educație ecologică