Rezolvarea și cele trei variante de subiecte care au fost propuse pentru examenul de mâine de absolvire a Școlii Postliceale Sanitare din cadrul Colegiului ”Mircea Eliade” din Reșița au fost sifonate.

Reporterii Realității de Reșița au intrat în posesia celor trei variante de subiecte propuse pentru examenul de mâine și a baremului de corectare. Se pare că acestea puteau ajunge la orice absolvent interesat care dispunea de 500 de euro și știa cui să se adreseze.

Inspectoratul Școlar Județean a elaborat metodologia de realizare a subiectelor iar școlile au fost obligate ca, până pe 20 iunie, să trimită sigilate, în plic, atât cele trei variante de subiecte cu rezolvarea lor cât și pe suport CD, câte trei CD, fiecare cu una dintre variantele propuse și rezolvarea lor.

Acestea ar fi trebuit păstrate la Comisia Județeană de Evaluare și desfăcute cu doar o oră înaintea examenului dar, se pare, cineva le-a sifonat și ele au putut ajunge la elevi, așa cum au ajuns și la noi.

Acestea pot fi consultate aici.

Dacă acestea se dovedesc reale, adică exact cele comunicate ISJ până pe 20 iunie, atunci situația este foarte gravă, absolvenții acestei școli urmând să primească diplomă de asistent medical, iar oameni bolnavi să ajungă pe mâna lor.

Și toate acestea, dacă se dovedesc veridice aceste foi, în condițiile în care ofițerii DGA au mai făcut dosar penal directorului și unui cadru didactic de la această școală dar și unui fost președinte de comisie de bacalaureat.

Pe 16 august 2018 este organizat examenul de Certificare a calificării profesionale a absolvenților învățământului postliceal sanitar.

UPDATE

”Conducerea unității școlare a CN ”Mircea Eliade” Reșița este profund indignată de conținutul articolului apărut pe site-ul publicației dumneavoastră, care este un mare neadevăr și care aduce un prejudiciu de imagine atât unității noastre școlare cât și tuturor cadrelor didactice, în special, celor care predau la Școala Postliceală Sanitară, mai mult din voluntariat decât pe bani.

Prin consultarea cu membrii comisiei care au elaborat propunerile de variante ale subiectelor și baremelor corespunzătoare, în vederea desfășurării  examenului de Certificare a Competențelor Profesionale, ale absolvenților Școlii Postliceale Sanitare, la specializarea Asistent Medical Generalist, vă facem precizarea că variantele de subiecte și baremele publicate în articol de către dumneavoastră nu sunt cele autentice, adică cele propuse pentru sesiunea august 2018, ci au fost date în sesiuni anterioare.

Subiectele și baremele aferente lor, care au fost date în sesiuni anterioare, sunt publice și pot fi consultate în permanență de orice persoană.

Urmare a acestui articol, nedocumentat de către dumneavoastră, și care aduce o mare atingere de imagine școlii și cadrelor didactice, vă rugăm, în cel mai scurt timp posibil, să dați o dezmințire față de cele ce ați afirmat în acest articol” transmite directorul Colegiului Național ”Mircea Eliade” printr-un drept la replică.

Articolul precedentSocietatea TUR a identificat presupușii autori ai vandalizării autobuzului său VIDEO
Articolul următorPoliţia de Frontieră a sărbătorit Ziua Marinei Române la Moldova Nouă