Mărturisiri emoționante ale pompierilor de la ISU Semenic despre colegii lor salvatori din pasiune. 
”Săptămâna trecută, spre seara zilei de 26 iulie 2018, mă întorceam dintr-o misiune împreună cu un coleg din cadrul Detașamentului de Pompieri Reșița. În zona Centrului Civic al Reșiței am remarcat că s-a produs un accident rutier în care au fost implicate un autoturism și o motocicletă, iar motociclistul era așezat pe bordură.
Colegul meu, plt.adj. Spătaru Ovidiu, paramedic atestat, fără să spună sau să schițeze ceva, a oprit autospeciala la câțiva metri de motociclist, a coborât din autospecială și s-a îndreptat hotărât către acesta” scrie un pompier pe contul de Facebook al ISU Semenic.
S-a asigurat că a fost apelat numărul unic de urgență și a acordat primul ajutor tânărului, până la sosirea echipajului Serviciului de Ambulanță Județean care l-a transportat la spital.
Apoi și-au continuat drumul către unitate, de parcă nu s-ar fi întâmplat nimic deosebit.
Câteva zile înainte de acest episod, în data de 22 iulie, alți doi salvatori din cadrul Detașamentului de Pompieri Reșița, care se aflau în timpul liber și doar întâmplător pe același traseu, au fost martorii unui alt accident rutier, produs de această dată între două autoturisme.
”Cei doi, plt.maj. Banda George și plt.adj. Vrînceanu Claudiu, nu au stat nici ei pe gânduri și au venit imediat în sprijinul ocupanților celor două autoturisme. Au apelat imediat 112, au luat toate măsurile posibile pentru împiedicarea izbucnirii unui incendiu și și-au îndreptat atenția către victimele accidentului.
Uimitor este faptul că nici unul dintre cei trei nu consideră că a făcut ceva neobișnuit sau că a procedat altfel decât oricine altcineva în locul lor. Pentru ei, grija pentru semeni este de la sine înțeleasă, iar salvarea de vieți, un mod de viață” se mai arată în postare.

Articolul precedentGabriel Găină bătut în timp ce aduna semnături pentru ”Fără penali în funcții publice” VIDEO
Articolul următorA intrat cu mașina în Bancă, la Caransebeș