Un moment cu adevarat special pentru Romania a avut loc cu ocazia Campionatului European de Lupte Seniori: doi titani ai luptelor Greco-romane s-au intalnit pe saltea: Ștefan Rusu (Romania) si Andrzej Supron (POLONIA).

Un meci demonstrativ care a facut deliciul publicului si la finalul caruia ambii sportivi au fost declarati învingatori! Cei doi fosti campioni au primit din partea presedintelui UWW Nenad Lalovic si a presedintelui FRL Razvan Pîrcalabu distinctii de onoare dar si un set de medalii oficiale ale CE 2019.

La 40 de ani distanță, cel mai medaliat luptător din istoria Romaniei – Ștefan Rusu a revenit pe salteaua de lupte, în fața publicului. Rusu l-a întalnit pe adversarul Andrzej Supron, din Polonia, cu care s-a luptat și în 1979 pentru aurul european. Adversari mereu în finalele acelor vremuri, Ștefan Rusu spune despre întalnirea cu Andrzej Supron de la Olimpiada (1980): ”A fost cel mai greu meci al carierei mele!”
Cei doi mari campioni au acceptat să se întâlnească din nou, în cadrul unui meci eveniment ce a deschis Campionatul European de Lupte Seniori 2019.

Fostul mare campion, Stefan Rusu este declarat și Ambasador Onorific al Campionatului European 2019, de la București.

La competiție au asistat și luptătoarea Alina Vuc, numărul 1 mondial la lupte feminin dar și reșițeanul Andrei Franț, antrenorul secund al lotului olimpic de lupte libere.

Articolul precedent30 de magistrați din România au protestat pe treptele Palatului de Justiție din Bruxelles
Articolul următorUn veac de administrație românească în Banat