Patru persoane din județul Hunedoara au fost duse, luni, la audieri în Reșița, la sediul DIICOT Caraș-Severin, fiind suspectate că, în ultimele luni, au falsificat bancnote de 50 și 100 de euro, cu care ar fi cumpărat cai, în urma unor anunțuri de pe internet, din județele Hunedoara, Gorj și Olt.

Procurorii DIICOT ajutați de Jandarmerie au făcut, luni, cinci percheziţii domiciliare în județul Hunedoara, la persoane suspectate de falsificare de monedă, punerea în circulaţie de monede falsificate şi înşelăciune.

Potrivit procurorilor, suspecții ar fi falsificat, începând din aprilie 2019, bancnote de 50 și de 100 de euro, pe care le-au plasat în circuitul financiar prin achiziţionarea de bunuri, în special cabaline, în urma unor anunţuri publicate pe internet.

„Ca mod de operare s-a reţinut faptul că membrii grupării infracționale își desfășurau activitatea pe două paliere, respectiv cel privind producerea bancnotelor contrafăcute, identificarea viitoarelor victime, modul de plasare a acestora, precum și un palier privind producerea prin fotocopiere a bancnotelor contrafăcute”, au transmis procurorii DIICOT Caraș-Severin.

În urma percheziţiilor efectuate au fost identificate peste o sută de bancnote falsificate, precum şi instrumente folosite la falsificarea acestora.

Patru persoane sunr fost duse,, în vederea audierii, la sediul DIICOT – Biroul Teritorial Caraş-Severin.

Potrivit procurorilor, există suspiciunea că același grup infracțional a acționat și pe raza județelor Gorj și Olt, fiind înregistrate cazuri similare de plasare de bancnote contrafăcute.

Articolul precedentAu fost publicate rezultatele repartizării computerizate. Lista pentru județul Caraș-Severin
Articolul următorJandarmii cărășeni sunt de omenie