Rareș Bogdan, fostul jurnalist Realitatea TV care a acceptat să fie cap de listă al PNL la alegerile europarlamentare, a acordat un interviu incendiar pentru România24.ro. „Dragnea se pregătește să stingă lumina în România. Cred că i-o voi stinge eu pe cea de la Camera Deputaților, dacă justiția nu va răzbi”, a spus fostul jurnalist.

Rareș Bogdan a explicat cum a luat decizia de a face pasul către politică, mai precis prin decizii mici și succesive de tipul „picături chinezești”.

Prima mare victorie a lui Kovesi în comisia LIBE, l-a ajutat pe Rareș Bogdan să se decidă. „Am realizat că destinul țării mele, imaginea ei, percepția că România poate contribui semnificativ într-un domeniu major, justiția, pot fi influențate de câteva voci, iar eu aveam o voce puternică”, a mărturisit Bogdan.

Potrivit lui Rareș Bogdan, Dragnea nu poate să ierte presa liberă și se pregătește să stingă lumina în România. „Cred că i-o voi stinge eu pe cea de la Camera Deputaților, dacă justiția nu va răzbi”, spune fostul jurnalist.

Romania24: Rareș Bogdan, ce te-a apucat?

Citește și…

Rareș Bogdan: Picătura chinezească. Când mi s-a propus să candidez, am refuzat. Libertatea unui jurnalist e maximă, cea a unui politician e mai complicată. Mi s-a răspuns „rămâi cum ești”! Atunci am șovăit prima dată…

România24: Poate tocmai de asta ți s-a propus…

Rareș Bogdan:Poate și de asta. Au început să mă măsoare în sondaje, am cerut și eu măsurători și așa a venit a doua picătură. Descoperi cu plăcere că oamenii au încredere. Ce om nu e gâdilat de informația că e plăcut de public?

România24: Deci a fost orgoliu?

Rareș Bogdan: Văd că bagi bățul prin gard, ha-ha… Nu a fost o decizie bazată pe orgoliu. Au venit argumentele. Ține cont că discuțiile astea aveau loc în momente tensionate pentru independența justiției, Guvernul Dragnea-Dăncilă era pus la zid, fusese raportul MCV și dezbaterile din Parlamentul European… Cineva din PNL m-a întrebat atunci așa: nu ți-ar plăcea să pledezi cauza țării tale la nivel european?

Și atunci mi-am imaginat cum aș face-o, am adormit ținând un discurs despre locul României în Uniunea Europeană și cei care vor să o poziționeze în trena Moscovei, despre faptul că banii europeni au ridicat enorm câteva orașe, au adus locuri de muncă… a fost frumos discursul, ha-ha….

Apoi, cred că în ianuarie, sau chiar februarie, a venit știrea că doamna Laura Codruța Kovesi se află pe lista scurtă pentru șefia Parchetului UE. Și a venit o nouă picătură de la PNL, care spunea că imaginea României are nevoie de toți soldații care se pot implica.

Tot n-am fost convins… De fapt, crede-mă că nu am fost convins că trebuie să fac asta decât cu câteva ore înainte de anunțul oficial. Să renunț la emisiunea mea, la baricada mea, la invitații mei excepționali… la 15 ani de jurnalism. De cealaltă parte… Partidul Național Liberal, Marea Unire, istoria familiei Brătianu, după care s-ar putea face un film senzațional…

România24: Când a început să încline balanța spre acceptarea candidaturii?

Rareș Bogdan: La sfârșitul lui februarie, când cei 5 europarlamentari PNL au înfluențat decisiv votul pentru doamna Kovesi în Comisia LIBE. Da! Prima mare victorie a doamnei Kovesi m-a ajutat să mă decid. Am realizat că destinul țării mele, imaginea ei, percepția că România poate contribui semnificativ într-un domeniu major, justiția, pot fi influențate de câteva voci, iar eu aveam o voce puternică. Mai multe aici

Articolul precedentMeteorologii sunt alertați de vijelii puternice în Caraș-Severin
Articolul următorO pădure de pin, afectată de un incendiu care a cuprins 30 de hectare de vegetație, în Caraș-Severin