Aproape o sută de angajaţi ai Direcţiei Regionale a Finanţelor Publice Timişoara au participat la un protest miercuri dimineața, pentru a doua zi consecutiv, în holul institutiei.

Este vorba despre un protest spontan, generat de o ședință de sindicat în cadrul căreia angajații au fost informați despre  posibilitatea de a le fi reduse posturile prin desfiinţarea structurilor regionale fiscale.

Liderii sindicali ai angajatilor de la finante din Timis spun ca sunt nemultumiti de lipsa de transparenta de care dau dovada cei din conducerea Ministerului de Finante, pentru ca nu exista informatii concrete referitoare la reorganizarea preconizata si la modul cum ii va afecta aceasta pe angajati. Asadar oamenii se tem că vor dispărea foarte multe posturi, in conditiile in care chiar si cu organigrama actuala, angajatii sunt supraaglomerati. Liderii de sindicat mai atrag atentia ca aceasta situatie ii va afecta direct si pe contribuabili, prin scaderea calitatii serviciilor oferite acestora. În plus, reducerea schemei de personal va avea efecte negative asupra procesului de combatere a evaziunii fiscale, scrie Realitatea de Timiș.

Potrivit jurnaliștilor de la Express de Banat proteste similare au avut loc și la Agențiile din Caransebeș, Oțelu Roșu și Reșița.

În ultima conferință de presă a PNL Caraș-Severin senatorul Marcel Vela a spus că se intenționează desfințarea Regionalelor ANAF și că măsura este una luată pompieristic. Sigur, spune Vela, finanțele trebuie să vină mai aproape de oameni, să nu-i pună pe drumuri interjudețene, dar pentru asta nu ar fi necesară desfințarea regionalelor.

Articolul precedentUn tren construit în urmă cu 100 de ani a fost expus în Gara CFR Galaţi GALERIE FOTO
Articolul următorSe caută soluții pentru zonele defavorizate ale Reșiței FOTO