Primăria Reșița împreună cu MKBT și alți parteneri discută în vederea identificării de soluții pentru reșițenii din zonele defavorizate ale orașului.

De astă dată s-a discutat despre problemele locative ale celor care și-au făcut case sau barăci improvizate pe terenuri care nu le aparțin.

În sala de şedinţă a Consiliului Local Reşiţa avut loc un Atelier de lucru pe tema aşezărilor informale care sunt dezvoltate, de obicei, la periferii şi în care locuitorii nu au drept de posesie asupra terenurilor sau caselor lor. Aceste locuinţe nu au autorizaţii de constructii iar majoritatea locuintelor sunt impropii. În Reşiţa există trei astfel de aşezări: în zonele Câlnic, Ţărovei şi Dealul Crucii.
Această întâlnire a fost organizată în contextul proiectului No Man`s Land, în care Primăria Reşiţa este implicată prin Grumpul de Actiune Local, alături de fundaţia PACT, MKBT, DEP Bumbeşti Jiu şi
Grupul de de Initiativă Valea Corbului.
Scopul discuţiilor a fost acela de a identifica cele mai bune practici pe care primăriile le pot aborda în relaţia cu astfel aşezări şi comunităţile acestora.

Articolul precedentProtest la finanțele din Caraș-Severin
Articolul următorCentenar prăfuit pe Clisura Dunării FOTO