Ultima şedinţă a Consiliului Local Reşiţa a avut pe ordinea de zi şi un punct referitor la aprobarea coridorului de expropiere pentru obiectivul de utilitate publică „Realizarea legăturii rutiere între artera principală a Reşiţei şi Parcul Industrial şi Zona de Regenerare Urbană Mociur, în vederea extinderii transportului în comun-Faza 2“.

Primarul municipiului Reșița, Ioan Popa, a anunțat, cu prilejul semnării contractului de execuție a lucrărilor de modernizare a Căii Timișoarei, că au fost demarate procedurile de licitație pentru un alt obiectiv important de infrastructură rutieră: „Legătura rutieră între artera principală a Reșiței şi Parcul Industrial şi zona de regenerare urbană Mociur, în vederea extinderii transportului în comun – Faza 2”.

„Proiectul se referă la realizarea unei căi de acces spre Mociur de la Intim, pe lângă Liceul «Traian Vuia» – Calea Caransebeșului – intrare pe Valea Țerovei. Vor fi trei și patru benzi de circulație, cu piste de biciclete, trotuare, trei poduri rutiere, zone verzi, iluminat public, rețea de canalizare pluvială. Este vorba despre zona mall, aqualand, parc industrial”, a explicat edilul Ioan Popa. Acesta a precizat că investiția face parte din parteneriatul pe care municipalitatea l-a încheiat cu compania care dezvoltă proiectul de regenerare urbană pe fosta platformă industrială Mociur: „E un proiect mare, un proiect pe care dezvoltatorul Immochan (Ceetrus) ni l-a solicitat ca și condiție sine qua non ca să poată să demareze investiția. E obligația noastră, ne-au și donat terenul acolo ca să putem face acest lucru. Totodată, acest proiect ne va avantaja și în contextul lucrărilor de la tramvai pentru că vom putea muta circulația rutieră și pe partea dreaptă a Bârzavei”.

Sursa: Realitatea de Caras-Severin