După ce a participat la aniversarea celor 75 de ani ai Universității de Vest din Timișoara, președintele Klaus Iohannis și-a continuat programul cu o vizită la Sinagoga din Cetate.

Șeful statului a fost însoțit de rectorul Universității de Vest, Marilen Pirtea, de primarul Nicoale Robu, și de actrița Maia Morgenstern, însă înainte de a ajunge la lăcașul de cult s-a oprit și a făcut poze cu un grup de elevi de la liceul cu predare în limba germană, Nikolaus Lenau.

Vizita la sinagogă nu a fost una tocmai liniștită, un timișorean strigând „Jos Iohannis” în momentul în care președintele s-a apropiat. Șeful statului i-a răspuns zâmbind „Fiecare cu părerea lui”.

Klaus Iohannis a vizitat sinagoga, după care a plecat pe picioare către Piața Libertății. Pe drum, două tramvaie s-au oprit pentru a permite trecerea președintelui și a celor care îl însoțeau, iar călătorii din vagoane l-au salutat.

Președintele a mers apoi pe strada Vasile Alecsandri, către Piața Unirii, și s-a oprit în două rânduri pentru a-i asculta pe artiștii care se aflau în zonă. În Piața Unirii președintele s-a întâlnit cu zeci de tineri, în mare parte liberali, pe care i-a îndemnat să meargă la vot în 26 mai.

Președintele a urcat apoi în Palatul Baroc, unde a avut o întâlnire cu mai mulți liberali, în primul rând și mereu alături de președinte fiind senatorul Marcel Vela.

La ieșire, șeful statului a traversat Piața Unirii pentru a ajunge la mașina sa, iar pe drum a fost salutat de mai mulți timișoreni.

Articolul precedentPloi şi vijelii, anunţ de ultimă oră de la ANM!
Articolul următor2 sârbi care pescuiau ilegal în partea românească a Dunării, opriți de polițiști cu focuri de armă