Doi sârbi au fost prinși de polițiștii de frontieră de la Moldova Veche, județul Caraș-Severin, în timp ce pescuiau ilegal în apele teritoriale românești. Pentru oprirea bărcii, polițiștii au tras un foc de avertisment în plan vertical.

Ambarcațiunea cu două persoane la bord a fost observată, la finele săptămânii trecute, de poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moldova-Veche – I.T.P.F. Timişoara pe Dunăre, în zona Gura Nerei.

Barca a intrat în apele teritoriale românești, iar, pentru oprirea ei, polițiștii au tras un foc de avertisment în plan vertical.

Cele două persoane din barcă, un tânăr de 15 ani și un bărbat de 43 de ani, au fost reținute și conduse la sediul poliției. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că cei doi pescari sunt cetăţeni sârbi şi au intrat ilegal în apele teritoriale româneşti pentru braconaj.

În barcă au fost descoperite unelte de pescuit şi 45 kg de pește, din diferite specii.

Polițiștii au ridicat uneltele în vederea continuării cercetărilor, iar peștele capturat a fost eliberat.

Cei doi sunt cercetați pentru trecerea frauduloasă a frontierei, nedeţinerea licenţei şi autorizaţiei de pescuit pentru nave şi ambarcaţiuni și au fost predați autorităților sârbe, împotriva acestora fiind luată măsura interzicerii intrării pe teritoriul României pe o perioadă de 5 ani.

Articolul precedentPreședintele Klaus Iohannis la Timișoara, Marcel Vela a ținut aproape
Articolul următorLuminița Jivan: ”cu siguranță nu sunt naivă”