Ieri, 11 decembrie, polițiști din cadrul Poliției Stațiunii Băile Herculane și Secției 4 Poliție Rurală Mehadia au acționat pe raza orașului și a localităților învecinate, pe DN 6, DN 67D și DJ 608, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță rutieră, precum și pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale și a delictelor la regimul silvic.

Au fost aplicate 45 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproape 21.000 de lei și au fost reținute 5 permise de conducere, dintre care 2 pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice, 2 pentru depășirea neregulamentară a unui autovehicul și unul pentru folosirea telefonului mobil la volan.

De asemenea, au fost retrase 2 certificate de înmatriculare.

În cadrul activității de control, polițiștii rutieri au întocmit un dosar de cercetare penală pentru punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat.

Polițiștii chiar detaliază cum, un bărbat de 51 de ani, din Luncavița, a fost depistat conducând un autoturism pe DJ 608, pe raza aceleiași localități, sub influența băuturilor alcoolice. Persoana în cauză a fost testată cu aparatul Alcooltest, care a indicat o valoare de 0,07 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma verificărilor, s-a stabilit faptul că autoturismul în cauză figura radiat din circulație.

”În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, iar conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului, luându-se măsura complementară a reținerii permisului de conducere pentru 90 de zile.

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin organizează astfel de activități permanent, pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică pe raza județului” transmite inspectorul Alina Boeru, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin.

Articolul precedentMarș impresionant la Viena pentru salvarea pădurilor din România
Articolul următorAccident în apropiere de Timișoara