Sindicatul Național al Agenților de Poliție atrage atenția, printr-un comunicat de presă, asupra ultrajelor aproape zilnice la care sunt supuși polițiștii.

Cel mai recent exemplu, spun ei, vine chiar de la Reșița unde agentul de circulație Bogdan Medar a depus o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Reșița pentru că a fost ultragiat de tatăl unui șofer pe care-l amendase pentru depășirea limitei de viteză.

”Cum sunt „măsurate” circumstanțele agravante, atunci când un individ premeditează ULTRAJUL, amenință cu cuvinte greu de reprodus, chiar când polițistul se află în timpul său liber, când ultragiatorul dorește „asistență” numeroasă atunci când îl umilește public pe cel ce apără legea!? Victima unui ULTRAJ premeditat a fost și polițistul Medar Bogdan Ionuț, angajat al IPJ Caraș Severin că lucrător în cadrul Biroului Rutier al Poliției municipiului Reșița” se arată în comunicatul de presă al SNAP.

Bogdan Medar este agent de circulație cu vechime în Reșița și este ”renumit” că amendează pe oricine este surprins încălcând legea, chiar și pe foști colegi care, profitând de avantajele pensionării, au renunțat la munca de poliție, dovedindu-se de neînduplecat când vine vorba să sancționeze încălcările codului rutier.

SNAP descrie în comunicatul de presă, în detaliu și modul în care polițistul reșițean a fost ultragiat: ”pentru că a „îndrăznit” să-l amendeze pe un vitezoman pasionat de raliuri, a trebuit să suporte umilința publică la care l-a supus „tăticul” celui sancționat. Astfel, în timpul său liber, când se afla la într-un loc public la o masă cu prietenii, polițistul Bogdan Medar a fost „invitat”, pe un ton arogant, la o „discuție” chiar de către tatăl supărat. Polițistul i-a răspuns individului că nu are secrete, așa încât, „discuția” poate avea loc în prezența celor de față. Atât i-a trebuit celui pus pe scandal, că a și dat drumul „artileriei” de jigniri și amenințări: „Cine ești tu în Reșița să dai amenzi? Tu ești un p…i, voi avea grijă să te dezbrac în șase luni! Eu am mai fumat p…i ca tine, ne vedem la tribunal…”

Scandalagiul a ținut să-l „atenționeze” pe unul dintre prietenii polițistului: „Ce stai cu fraierul ăla la masă, de 870 de lei (n.n. cuantumul amenzii aplicate fiului său), să-și ia lumânări! Și dacă-i dau două palme, o să-l adun de pe jos!”.

Dacă principala problemă rezolvată pe care o așteaptă polițiștii din România este STATUTUL POLIȚISTULUI, așteptarea este legată mai ales de redarea demnității și întărirea autorității omului care apără legea, chiar cu prețul vieții!”. Se pare că ultragiatorul este și funcționar public și lucrează chiar la o instituție pentru siguranța circulației.

Sursa foto: Facebook.com

Articolul precedentVaccinul împotriva rujeolei (ROR) a ajuns la Reșița
Articolul următorIncendiu puternic la Ciudanovița, pompierii militari au salvat două pisici FOTO