Timp de câteva luni bune la finele lui 2016 și în anul 2017 județul Caraș-Severin a fost lider la numărul îmbolnăvirilor dar și al deceselor cauzate de rujeolă.

Chiar conducerea Direcției de Sănătate Publică a fost schimbată, pe motiv că vaccinarea în județ se desfășoară prea lent. Și, după ce și-au arătat mușchii și au cerut vaccinări pe bandă rulantă și au insistat pe promovarea ideei de vaccinare, singura măsură care ar putea eradica rujeola, autoritățile își dau cu stângul în dreptul și iată că apare un hop în aprovizionarea DSP-urilor cu acest vaccin.

Deși o problemă la nivel național, managementul DSP Caraș-Severin a făcut să nu fie o problemă și pentru acest județ, căci au fost cerute doze de vaccin de la DSP Timiș, care avea stocuri mai mari. Asta până au ajuns dozele necesare și la Reșița. Căci, până la urmă și la Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Caraş-Severin au sosit 4.100 de doze de vaccin ROR.

Acest vaccin, după cum se ştie, se administrează împotriva rujeolei, oreionului şi rubeolei. DSP Caraş-Severin a solicitat un număr de 5.600 de doze de vaccin pentru acest an, urmând ca şi restul cantităţii să sosească în Caraş-Severin.

”De precizat că în ultimele cinci luni în judeţ nu s-a mai semnalat niciun caz de rujeolă confirmat cu laboratorul sau care ar fi necesitat internarea în spital” insistă Daniel Botgros, purtătorul de cuvânt al DSP Caraș-Severin.

Articolul precedentUn consilier local își donează indemnizația pentru a aduna participanți la marele protest al diasporei
Articolul următorPolițist ultragiat: ”dacă-i dau două palme, o să-l adun de pe jos!”