Dezvăluiri exclusive despre corupția din grupul OMV-Petrom vin chiar din Austria. Peter Pilz, unul dintre liderii opoziției de la Viena, a declarat, într-un interviu exclusiv pentru Realitatea PLUS, că s-a dat o mită uriașă pentru ca austriecii să pună mâna pe compania de stat Petrom. Peter Pilz anunță și că susține campania Realitatea Plus „Vrem Petrom înapoi”. 

Întrebare reporter: „Televiziunea noastră are o petiție semnată de zeci de mii de oameni, votată de peste 2 milioane, petiție numită ca și obiectivul principal ,,Vrem Petrom înapoi”, să fie din nou a României. Vedeți asta ca pe o posibilitate?

Peter Pilz: ”Nu știu, este o întrebare dificilă, pentru că ce s-a întâmplat cu Petrom a fost în sine un caz uriaș de corupție.  (…) Cu o mită uriașă, avem documente care confirmă asta și le-am publicat în Parlamentul nostru în ultimii 15 ani și nimic nu s-a întâmplat, așa că nu pot îndruma Guvernul României, dar pot spune că pot propune un nou pas următor. Eu înțeleg românii care spun ,,Noi vrem Petrom înapoi”, compania noastră națională înapoi, dar nu știu cum. Dar dacă faceți asta și o vreți înapoi și încercați, sunt sigur că oamenii din Austria vor înțelege și vă vor susține „, a declarat politicianul austriac, în exclusivitate la Realitatea Plus.

Pilz a mai afirmat că, în opnia sa, Uniunea Europeană se va destrăma dacă Austria nu se răzgândește cu privire la aderarea României la Schengen și va face în continuare jocurile Ungariei. Potrivit acestuia, Ungaria ar fi făcut presiuni ca noi să nu fim primiți în Schengen.

Petiție Realitatea PLUS – Vrem Petrom înapoi!

Românii semnează masiv petiția inițiată în premieră națională de postul nostru de televiziune. Petrom este a României, ne vrem petrolul înapoi – spun cei mai mulți dintre oamenii care s-au alăturat demersului Realitatea PLUS. Românii pot semna pe petitieonline.com/vrem_petrom_inapoi

Articolul precedentPASTILA PENTRU SUFLET
Articolul următorFocare de trichineloză în județul Caraș-Severin