Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, marți, o atenționare meteorologică cod galben de instabilitate atmosferică și ploi în cantități însemnate pentru zona Banatului și în zonele de munte,valabilă până vineri dimineața.

Potrivit ANM, în Banat instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină. Îndeosebi în zona de sud-vest și în zona montană, cantitățile de apă vor depăși 25 de litri pe metrul pătrat și pe arii restrânse 60 – 80 de litri pe metrul pătrat.

Atenționarea ANM este valabilă de miercuri de la ora 14 până vineri dimineața, la ora 8 și a fost distribuită de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Semenic” al județului Caraș-Severin.

Avertizări hidrologice

Pompierii mai anunță că de astăzi de la ora 14 județul este și sub avertizare cod galben de inundații până vineri, 15 iunie ora 16, perioadă în care sunt prognozate scurgeri de pe versanți, viituri rapide și depășiri ale cotelor hidrologice de apărare.

Iar astăzi și mâine, mai retransmite ISU Semenic, pe toate bazinele hidrografice din județ, inclusiv pe afluenții de grad inferior hidrologii au emis o avertizare cord portocaliu de inundații.

Citește și: Informare meteo de vreme rea în aproape toată țara! Cod galben de vijelii și căderi de grindină