Procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin, fost prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Oravița, unde a întocmit rechizitorii pe bandă rulantă membrilor lumii interlope și contrabandiștilor cu tutun sârbesc, George Bucurică a reacționat public ca urmare a afirmațiilor liderului PSD legate de plângerea penală a lui Ludovic Orban împotriva premierului Viorica Dăncilă.

Într-un interviu acordat pentru expressdebanat.ro, magistratul a dezvăluit că ia în calcul formularea unei plângeri penale împotriva lui Liviu Dragnea, deoarece se simte amenințat, așa cum, probabil, se simt și colegii săi. „Mi se pare o situație inadmisibilă, de neacceptat, ca magistrații să fie amenințați. Având în vedere că amenințările erau rostite în mai multe faze, mă simt și eu amenințat de acele cuvinte ale domnului Dragnea. Încă mai cântăresc dacă o să depun o plângere penală în acest sens. Mă gândesc foarte serios la acest aspect”, a afirmat procurorul Bucurică.

Reacția magistratului cărășean vine după ce Liviu Dragnea spusese că speră să nu existe niciun procuror „care să riște atât de mult încât să dea curs la această demenţă”, cu referire la plângerea penală a președintelui PMP împotriva premierului. „Foarte mulți procurori riscă să plătească greu. Frica pe care o au îi face să nu-și mai ia nicio măsura de siguranță. Sunt unii care vor să se depărteze de această zonă otrăvită, gen Uncheșelu, care a fugit la Craiova. Sunt unii care nu mai vor să participe la aceste abuzuri și sunt unii care răman acolo ca amazoanele, până moare și ultimul din statul paralel”, spusese Dragnea.

Procurorul George Bucurică a mers mai departe și a explicat că e un atac fără precedent la adresa justiției: Mai are cineva vreo umbră de îndoială că se urmărește subjugarea sistemului judiciar?! De vreo doi ani se încearcă acreditarea ideii că magistraților procurori li se dictează de către forțe și sisteme oculte rechizitoriile, iar magistraților judecători li se dictează sentințele. Acum domnul Dragnea face același lucru în direct?!… La televizor?! (…) Domnul Dragnea știe că magistrații care nu procedează cum le sugerează dânsul vor răspunde!!! (…) Ca atare, domnul Dragnea știe și cam ce se va întâmpla în dosarele care vor fi deschise respectivilor magistrați pentru că știe că vor răspunde!!!! Credeți că se referea la faptul că vor răspunde în fața lui Dumnezeu?! Nu! Domnul Dragnea știe pentru că, din păcate, sunt magistrați care-l asigură de asta.

Articolul precedentPloi, vijelii și grindină la sfârșitul săptămânii
Articolul următorO nouă proiecţie KineDok